U toku je Božićni post, a približava se i Badnje veče, ali to ne znači da morate da se odreknete omiljene hrane. Obično ljudi za vreme posta ne jedu pohovanu hranu, ali više ne morate da se odričete tog zadovoljstva. Napravite posni poh od namirnica koje svako ima, a umesto jaja koristite kiselu vodu. Ona će vezati smesu, pa se poh neće raspadati prilikom prženja, već će stvoriti lepu i hrskavu koricu. Ovu smesu možete da koristite i za pohovanje povrća, ribe, sira, mesa...
- Sastojci:
- 3 kašike brašna
- 2 kašike palente
- 1 kašičica slatke paprike
- na vrh noža tucane sudžuk paprike
- 1 kašika senfa
- oko 230 ml kisele vode
- prezle
Priprema:
Pomešajte brašno, palentu, slatku papriku, tucanu papriku, senf i kiselu vodu. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Uvaljajate povrće ili ribu u dobijenu smesu, pa zatim uvaljajte u przle. Pržite u dubokom ulju koje ste dobro zagrejali ili u rerni na pek papiru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus