Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u celom svetu, a najpopularnije jelo su svakako špagete. Mogu da se prave sa najrazličitijim umacima, a mi vam predlažemo preukusan posni sos od humusa i spanaća koji je idealan za početak Uskršnjeg posta.Ovaj brzinski ručak će se sigurno dopasti celoj porodici, a kombinacija sastojaka je prosto savršena. Posne špagete su dobar izbor i kada vam dođu gosti.
- Sastojci:
- 200 g humusa
- sok od 1/2 limuna
- 1 kašičica soli
- 1 ljubičasti luk
- 80 g sušenog paradajza
- 80 g spanaća
- 200 g posnih špageta
Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja, a zatim propržite sitno seckan luk, pa kada omekša dodajte sušeni paradajz, a posle 2 minuta i oprani spanać. Ostavite na šporetu još minuta, a onda isključite. Obarite špagete u ključaloj vodi, pa ih procedite i dodajte u tiganj. Promešajte, a onda sipajte humus, 80 ml vode u kojoj se kuvala testenina, kao i limunov sok. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem