Sastojci:

  • 500 g cvetova karfiola
  • 200 g ostataka šunke, sitno iseckane
  • 1 češanj belog luka, zgnječen
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna sa ravnim listovima, plus dodatak za posluživanje
  • 2 kašike sitno seckanog vlasca
  • 1/4 šolje (20 g) sitno narendanog parmezana
  • 1/4 šolje (10 g) panko hlebnih mrvica
  • 1/3 šolje (50 g) brašna za samopodizanje
  • 4 jaja, lagano umućena
  • 1/2 šolje (125 ml) ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Kriške limuna i tost, za posluživanje

Recept za faširane šnicle od karfiola i šunke:

Karfiol kuvajte u velikoj šerpi u ključaloj posoljenoj vodi, dok ne omekša. Dobro ocedite i ostavite da se ohladi. Stavite ga u veliku činiju sa šunkom, belim lukom, peršunom, vlašcem, parmezanom, prezlama, brašnom i jajima, i promešajte da se sve sjedini. Karfiol bi trebalo da se raspadne dok mešate. Začinite po ukusu.

Zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju za prženje na srednjoj vatri. U serijama dodajte 40 g mešavine za faširane šnicle i kašikom lagano poravnajte. Pržite 2-3 minuta sa svake strane ili dok ne porumene. Prebacite na papirni ubrus da se ocede. Ponovite sa preostalom mešavinom ulja i faširanog. Pospite peršunom i servirajte sa kriškama limuna.

Faširane šnicle od karfiola i šunke su laganije naspram onih od čistog mesa, a možete i da ih nosite na posao za ručak. Ukoliko volite faširano, možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle sa sosom od šampinjona.

Pročitajte kako da napravite faširani brokoli sa sirom i jajima

BONUS VIDEO

FAŠIRANE ŠNICLE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI! Porodica Stefanović OČARALA receptom u kulinarskoj emisiji "Majke i snajke"  Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.