Sastojci:
- 500 g cvetova karfiola
- 200 g ostataka šunke, sitno iseckane
- 1 češanj belog luka, zgnječen
- 2 kašike sitno seckanog peršuna sa ravnim listovima, plus dodatak za posluživanje
- 2 kašike sitno seckanog vlasca
- 1/4 šolje (20 g) sitno narendanog parmezana
- 1/4 šolje (10 g) panko hlebnih mrvica
- 1/3 šolje (50 g) brašna za samopodizanje
- 4 jaja, lagano umućena
- 1/2 šolje (125 ml) ekstra devičanskog maslinovog ulja
- Kriške limuna i tost, za posluživanje
Recept za faširane šnicle od karfiola i šunke:
Karfiol kuvajte u velikoj šerpi u ključaloj posoljenoj vodi, dok ne omekša. Dobro ocedite i ostavite da se ohladi. Stavite ga u veliku činiju sa šunkom, belim lukom, peršunom, vlašcem, parmezanom, prezlama, brašnom i jajima, i promešajte da se sve sjedini. Karfiol bi trebalo da se raspadne dok mešate. Začinite po ukusu.
Zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju za prženje na srednjoj vatri. U serijama dodajte 40 g mešavine za faširane šnicle i kašikom lagano poravnajte. Pržite 2-3 minuta sa svake strane ili dok ne porumene. Prebacite na papirni ubrus da se ocede. Ponovite sa preostalom mešavinom ulja i faširanog. Pospite peršunom i servirajte sa kriškama limuna.
Faširane šnicle od karfiola i šunke su laganije naspram onih od čistog mesa, a možete i da ih nosite na posao za ručak. Ukoliko volite faširano, možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle sa sosom od šampinjona.
Pročitajte kako da napravite faširani brokoli sa sirom i jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese