Pasta sa piletinom i spanaćem u bešamel sosu gotova je za pola sata. Sočna i kremasta, postaće vam omiljeno jelo, koje ćete često da pravite.Ukoliko volite piletinu, možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso umotano u slaninu. Evo i kako se pravi pasta sa piletinom i spanaćem!

Sastojci:

  • 180 g testenine
  • 450 g pilećeg filea, iseckanog na komadiće
  • 60 g seckanog luka
  • 2 kašičice ulja
  • 300 ml krem supe od pečuraka, nerazređene
  • 125 ml pavlake za kuvanje
  • 1,2 kg krupno seckanog svežeg spanaća
  • 250 g iseckanog sira mocarela
  • 1/8 kašičice bibera

Recept za pileću pastu sa bešamel sosom:

Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, na srednjoj vatri, pržite i mešajte piletinu i luk na ulju 5 minuta ili dok piletina više ne bude ružičasta.

Umešajte krem supu od pečuraka i pavlaku za kuvanje. Pustite da proključa na srednjoj vatri. Smanjite toplotu i dinstatje nepokriveno, 2 minuta. Umešajte spanać, mocarelu i biber; kuvajte 1-2 minuta ili dok spanać ne usahne i sir se rastopi.Ocedite testeninu, dodajte u mešavinu piletine i promešajte. Po želji posuti parmezanom i pahuljicama crvene paprike. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi piletina Kijev

BONUS VIDEO

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

StvarUkusa/L.S.