Pileći bataci su ponekad potcenjeni u svakodnevnom kuvanju, ali dobićete lagan obrok u kome će svi uživati. Uz nekoliko sastojaka su gotovi, a po želji možete da ih pripremate i u začinjenoj varijanti. Ako volite piletinu, možda ćete želeti da napravite i rolovanu piletinu sa šunkom i sirom. Evo i kako se prave pileći bataci:

Sastojci:

  • 2 kašike putera, rastopljenog
  • 130 g zdrobljenih kukuruznih pahuljica
  • 130 g višenamenskog brašna
  • 1-1/2 kašičica soli
  • 2 jajeta, umućena
  • 8 pilećih bataka, skinuta koža

Recept za pečene pileće batake uvaljane u kornfleks:

Zagrejte rernu na 220°. Sipajte puter u vatrostalnu posudu. U plitkoj činiji pomešajte kukuruzne pahuljice, brašno i so. Umućena jaja stavite u drugu posudu. Umočite batak u jaja, a zatim uvaljajte u mešavinu kukuruznih pahuljica. Ponovite sa svim batacima.

U pripremljenu tepsiju poređajte piletinu, mesnatijom stranom nadole. Pecite, otkriveno, 20 minuta. Okrenite piletinu i pecite, 10-15 minuta duže.

Pročitajte kako se pravi pileće belo meso umotano u slaninu

BONUS VIDEO

Sočni bataci  Instagram/healthfitnessguide_

StvarUkusa/L.S.