Kiš sa spanaćem, šunkom i sirom je idealan za lagani ručak ili branč. Vrlo je sočan i dobar izbor za osobe koje ne jedu gluten. Ukoliko volite ovakva jela, možda ćete želeti da nparavite i kiš sa fetom, graškom i nanom. Evo i kako se pravi kiš sa spanaćem, šunkom i sirom!
Sastojci:
- 130 g seckanog luka
- 130 g narezanih svežih pečuraka
- 1 kašika ulja
- 280 g smrznutog seckanog spanaća, odmrznutog i dobro oceđenog
- 80 g sitno seckane kuvane šunke
- 5 velikih jaja
- 380 g rendanog kačkavalja
- 1/8 kašičice bibera
Recept za kiš sa spanaćem, šunkom i sirom:
U velikom tiganju propržite luk i pečurke na ulju dok ne omekšaju. Dodajte spanać i šunku, pržite i mešajte dok ne ispari višak vlage. Malo ohladite.
Umutite jaja, dodajte kačkavalj i dobro promešajte. Umešajte mešavinu spanaća i bibera i dobro promešajte. Ravnomerno rasporedite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pecite na 180° 40-45 minuta. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi kiš sa kobasicom, slaninom i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća