Kiš sa fetom, graškom i nanom brzo i lako se priprema, a poseban sastojak je upravo nana koja daje svežinu ovom jelu. Ukoliko volite ovakve obroke, možda ćete želeti da napravite i kiš sa sirom, brokolijem i graškom. Evo i kako se pravi sa fetom, graškom i nanom!
Sastojci:
- 1 kašičica ulja, za podmazivanje
- 200 g fete, isečene na kockice
- 200 g graška
- 4 mlada luka, isečena i sitno naseckana
- 6 velikih jaja
- 200 g punomasne kisele pavlake
- 1 puna kašika sitno iseckane sveže nane
Recept za kiš sa fetom, graškom i nanom:
Zagrejte rernu na 200°C i nauljite plitku okruglu vatrostalnu posudu za pitu ili kiš. U tanjir poređati kockice feta sira i graška i pospite preko toga mladi luk. U činiji umutite jaja i kiselu pavlaku, zatim umešajte nanu i dobro začinite mlevenim crnim biberom.
Smesu od jaja prelijte preko fete i graška i pecite oko 35-40 minuta, ili dok se ne stegne. Ostavite kiš da se ohladi nekoliko minuta pre nego što ga servirate.
Pročitajte kako se pravi kiš sa kobasicom, slaninom i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus