Kiš sa fetom, graškom i nanom brzo i lako se priprema, a poseban sastojak je upravo nana koja daje svežinu ovom jelu. Ukoliko volite ovakve obroke, možda ćete želeti da napravite i kiš sa sirom, brokolijem i graškom. Evo i kako se pravi sa fetom, graškom i nanom!

Sastojci:

  • 1 kašičica ulja, za podmazivanje
  • 200 g fete, isečene na kockice
  • 200 g graška
  • 4 mlada luka, isečena i sitno naseckana
  • 6 velikih jaja
  • 200 g punomasne kisele pavlake
  • 1 puna kašika sitno iseckane sveže nane

Recept za kiš sa fetom, graškom i nanom:

Zagrejte rernu na 200°C i nauljite plitku okruglu vatrostalnu posudu za pitu ili kiš. U tanjir poređati kockice feta sira i graška i pospite preko toga mladi luk. U činiji umutite jaja i kiselu pavlaku, zatim umešajte nanu i dobro začinite mlevenim crnim biberom.

Smesu od jaja prelijte preko fete i graška i pecite oko 35-40 minuta, ili dok se ne stegne. Ostavite kiš da se ohladi nekoliko minuta pre nego što ga servirate.

Pročitajte kako se pravi kiš sa kobasicom, slaninom i pečurkama

BONUS VIDEO

Grčka pita sa sirom i spanaćem  Instagram/gayanefood

StvarUkusa/L.S.