Kiš sa sirom, brokolijem i graškom je vrlo bogato i raskošno jelo, a opet lagano i savršeno za prve porolećne dane. Ako volite kiš možda ćete želeti da napravite i mini kiš-mafine sa šunkom i čedar sirom. Kiš sa sirom je pun krem sira, kačkavalja, kisele pavlake, tako da će prijati ljubiteljima mlečnih proizvoda. Evo kako se pravi kiš sa sirom, brokolijem i graškom!

Sastojci:

  • 500 g zamrznutog prhkog testa
  • 25 g kačkavalja, sitno narendanog
  • 200 g brokolija
  • 100 g svežeg graška ili smrznutog
  • 2 jajeta
  • 100 g krem sira
  • 150 g kisele pavlake
  • ceo muskatni oraščić, za rendanje
  • 100 g potočarke
  • 300 g mladog sira

Recept za kiš sa sirom, brokolijem i graškom

16:35
Korak 1

Pripremite testo

Za kiš sa sirom, brokolijem i graškom, testo razvaljajte u pravougaonik na radnoj površini koju ste malo posuli brašnom. Stavite mladi sir, umesite testo na pola i ponovo razvucite u krug koji odgovara kalupu za torte. Ohladite 20 minuta. U međuvremenu, kuvajte brokoli u ključaloj vodi 10 minuta, a zatim ga ocedite. Odmrznite smrznuti grašak.

16:40
Korak 2

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 200 C. Dobro izbockajte podlogu kiša viljuškom, obložite papirom za pečenje i pecite 30 minuta, uklonite papir za pečenje i ponovo izbockajte, pa pecite još 10-15 minuta dok kiš ne porumeni.

16:40
Korak 3

Pecite kiš

U međuvremenu umutite jaja u činiji, dodajte krem sir i kiselu pavlaku, začinite i dodajte prstohvat sveže rendanog muskatnog oraščića. Grašak i veći deo potočarke rasporedite po kišu i izmrvite polovinu mladog sira, kao i kačkavalj. Prelijte kremastu mešavinu jaja, pa po tome rasporedite cvetove brokolija. Na kraju poređajte po vrhu preostali mladi sir i preostali kačkavalj, pa pecite 25-30 minuta dok se fil ne stegne i sir ne porumeni. Uživajte u kišu sa sirom, brokolijem i graškom.

Pročitajte kako se pravi POSTUSKRŠNJI KIŠ PO RECEPTU SRPSKOG GLUMCA: Iskoristite kuvana jaja, napravite brzu verziju francuskog specijaliteta

BONUS VIDEO

Recept za pica tost Hejli Biber TikTok/ haileybieber

StvarUkusa/L.S.