Mini-kiš mafini sa šunkom i čedar sirom su sočni i biće odlični kao predjelo, a mogu se jesti i sami, baš kao i slane korpe punjene brokolijem makaronama. Vrlo jednostavno se pripremaju, a uz šunku i sir kao ključne sastojke nećete mnogo razmišljati o pripremi koja traje samo 16 minuta. Zasucite rukave I za kratko vreme napravite ukusne zalogaje u kojima će da uživa cela porodica.
Sastojci:
- 250 g sirovog testa za pečenje
- 1/2 šolje izrendanog čedar sira
- 2/3 šolje seckane šunke
- 1 kašika seckanog peršuna, i za serviranje, po želji
- 3 jaja
- 2 kašike mleka
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
Recept za mini-kiš mafine sa šunkom i čedar sirom:
Zagrejte rernu na 200 C. Pripremite 8 čašica za mafine. Stavite testo na pobrašnjenu površinu i isecite ga na osam krugova. Pobrašnjenom oklagijom razvaljajte svaki krug i ubacite krugove testa u podmazane čaše za mafine. U svaku šolju za mafine obloženu testom stavite oko 1 1/2 kašičicu iseckanog sira i oko 1 kašiku seckane šunke. Lagano pospite seckanim peršunom. U činiji za mešanje umutite jaja sa mlekom dok se dobro ne sjedine. Dodajte malo soli i bibera i dobro promešajte. Potom stavite oko 1 1/2 kašiku mešavine jaja u svaku šolju. Na vrh stavite još 1 1/2 do 2 kašičice čedar sira. Mešavina jaja će se povećati u veličini, pa nemojte prepuniti šolje. Mafin-kiš pecite oko 14 do 16 minuta, ili dok se fil ne stegne, a kora porumeni. Izvadite tepsiju na rešetku i ostavite da se mafini ohlade oko 5 minuta. Pažljivo ih izvadite u tanjire i poslužite vruće. Prijatno!
Saznajte kako da napravite POSNE ĆUFTE SA PASULJOM I CVEKLOM: Neočekivano dobra kombinacija ukusa koja najbolje ide uz špagete
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus