Svim ljubiteljima paste dopašće se neodoljive lazanja rolnice. Spremaju se brže i lakše od originalnog recepta. Potrebno je da skuvate kore za lazanje po uputstvu, nanesete nadeve i urolate. Najpre se nanosi nadev sa parmezanom i rikota sirom, a onda i dinstano meso.
Sastojci:
- 500 g rikota sira
- 1 jaje
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 3 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica soli +1/2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera + 1/2 kašičice bibera
- 12 skuvanih kora za lazanju
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 mlevena čena belog luka
- 500 g mlevene govedine
- 2 kašičice mešavine italijanskih začina
- 2 šolje paradajz sosa
- 1,5 šolja iseckanog mocarela sira
Recept za lazanja rolnice:
U veći tiganj zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte iseckan crni luk. Prodinstajte oko 10 minuta, pa ubacite mlevenu govedinu. Promešajte, razdvajajući meso na sitne komade, pa dinstajte oko 10 minuta. Dodajte so, biber, mleveni beli luk, mešavinu italijasnkih začina, paradajz sos (1 šolju), pa sve sastojke dobro promešajte. U posudi pomešajte rikota sir, jaje, parmezan, peršun. so i biber (po 1/2 kašičice). Na svaku kuvanu koru za lazanje nanesite po 2 kašike smese sa parmezanom i razmažite, a potom rasporedite 1-1,5 kašiku dinstane junetine. Umotajte kore, tako da dobijete rolnice. Poređajte lazanja rolnice uspravno po vatrostalnoj posudi, jednu do druge. Prelijte ih 1 šoljom paradajz sosa, a onda seckanom mocarelom. Pecite lazanja rolnice 25 minuta na 190°C. Po želji, možete posuti parmezanom. Preporučujemo i lazanje sa tortiljom, kobasicom i pasuljem.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom