Posne ćufte savršen su ručak bez mesa i odlično idu uz špagete ili pire. Uglavnom se spremaju od povrća, ali danas smo vam pripremili malo drugačiji recept koji će vam se dopasti. Ove posne ćufte se spremaju sa crnim pasuljem. U smesu ide i cvekla, pored drugih sastojaka.
Sastojci:
- 140 kuvane cvekle
- 425 g crnog pasulja
- 1/2 šolje prezli
- 1/2 šolje grubo sekcanih oraha
- 1/4 šolje iseckanog crnog luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašika sojinog sosa
- 1 kašičica mešavine italijanskih začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3/4 kašičice slatke dimljene paprike
- 2 kašike iseckanog peršuna
- 3/4 kašičice soli
- 900 ml paradajz sosa
- 1/2 šolje ulja
- 6 šoljica kuvanih špageta
Recept za ćufte sa pasuljem i cveklom:
Izrendajte cveklu, pa ocedite višak tečnosti. Izblendirajte cveklu, crni pasulj, prezle, orahe, crni luk, brašno, paradajz pastu, sojin sos, mešavinu italijanskih začina, beli luk u prahu i slatku dimljenu papriku. Nemojte predugo blendirati, smesa za ćufte treba da bude zrnasta. Prebacie smesu u posudu, pa dodajte seckani peršun i so. Izvadite 1 kašiku smese i fomirajte ćuftu, pa to učinite i sa ostatkom. Pržite ćufte u ulju dok ne porumene. Prebacite ih na ubrus da se ocedi višak ulja. Zagrejte paradajz sos u većoj šerpi na srednjoj vatiri. Kada sos proključa, ubacite ćufte i ostavite da se krčkaju poklopljenje oko 5-7 minuta. Po želji, pospite malo seckanog peršuna i služite ćufte uz špagete. Preporučujemo i posne ćufte od sočiva.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem