Kupus sa povrćem i prženim kobasicama je vrlo jednostavno jelo, ali izdašno. Ako volite kobasice, možda ćete želeti da napravite i svinjske kobasice u ljutom sosu. Evo i kako se pravi kupus sa povrćem i prženim kobasicama!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 450 g dimljenih kobasica, nasecknih
- 1 kašika putera
- 60 g crnog luka seckanog
- 1 čen belog luka iseckanog
- 500 g krupno isečenog kupusa
- 1 1/2 kašičice aleve paprike
- so i biber po ukusu
- 1 kašika seckanog peršuna
Recept za kupus sa povrćem i prženim kobasicama:
Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Ubacite kobasice i pržite 3-4 minuta, dok ne porumeni. Izvadite kobasicu iz tiganja i poklopite da ostane topla. Rastopite puter u tiganju. Dodajte luk i dinstajte 5 minuta ili dok ne omekša.
Ubacite beli luk i dinstajte 30 sekundi. Stavite kupus, alevu papriku, so i biber u tiganj. Dinstajte 8-10 minuta ili dok kupus ne usahne. Umešajte kobasicu i dinstajte još 1 minut. Pospite peršunom, pa servirajte.
Pročitajte i kako se prave stroganov taljatele sa kobasicama i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus