Kupus sa povrćem i prženim kobasicama je vrlo jednostavno jelo, ali izdašno. Ako volite kobasice, možda ćete želeti da napravite i svinjske kobasice u ljutom sosu. Evo i kako se pravi kupus sa povrćem i prženim kobasicama!

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 450 g dimljenih kobasica, nasecknih
  • 1 kašika putera
  • 60 g crnog luka seckanog
  • 1 čen belog luka iseckanog
  • 500 g krupno isečenog kupusa
  • 1 1/2 kašičice aleve paprike
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika seckanog peršuna

Recept za kupus sa povrćem i prženim kobasicama:

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Ubacite kobasice i pržite 3-4 minuta, dok ne porumeni. Izvadite kobasicu iz tiganja i poklopite da ostane topla. Rastopite puter u tiganju. Dodajte luk i dinstajte 5 minuta ili dok ne omekša.

Ubacite beli luk i dinstajte 30 sekundi. Stavite kupus, alevu papriku, so i biber u tiganj. Dinstajte 8-10 minuta ili dok kupus ne usahne. Umešajte kobasicu i dinstajte još 1 minut. Pospite peršunom, pa servirajte.

Pročitajte i kako se prave stroganov taljatele sa kobasicama i pečurkama

BONUS VIDEO

Najveća tajna u spremanju sremske kobasice krije se u jednom sastojku! Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.