Kobasice sa leblebijama i jogurtom od limuna je marokansko jelo, neobične kombinacije ukusa. Kobasice su baš grumanski izbor, leblebije su hrskave i menjaju ugljene hidrate, dok je grčki jogurt napravljen sa limunom neverovatno osvežavajuć. Možda ćete želeti da napravite i kobasice sa krompirom pečenim u limunu i ruzmarinu. A evo i kakos se prave Kobasice sa leblebijama i jogurtom od limuna!
Sastojci:
- 800 g leblebija
- 3 kašike maslinovog ulja, plus još za prženje
- 1 kašičica semena komorača, mrvljeno
- ½ kašičice semena kima, zgnječenog
- 1 kašičica semena korijandera, zgnječeno
- 1 kašičica dimljene paprike
- 2 velika paradajza, seckana
- ½ krastavca, prepolovljenog po dužini, oljšten i iseckan
- ½ malog luka, seckanog
- 1 kašičica morske soli
- 8 kobaisca
- šaka korijandera, sitno iseckanog
Za jogurt:
- 300 ml grčkog jogurta
- 1 čen belog luka, sitno narendan
- 1 limun, seckani
- ¼ kašičice morske soli
- ½ veze nane, sitno iseckane, plus nekoliko listova za ukrašavanje
Recept za kobasice sa leblebijama i jogurtom od limuna
Zagrejte rernu
Za kobasice sa leblebijama i jogurtom od limuna zagrejte rernu na 180°C. Stavite leblebije u veliku posudu za pečenje, idealno sve u jednom sloju, zatim dodajte maslinovo ulje, začine i prstohvat soli i bibera. Izmešajte, a zatim pecite 45 minuta, povremeno mešajući. U međuvremenu, stavite paradajz, krastavac i luk i posolite. Izmešajte, a zatim ostavite u sudoperi da se ocede.
Ispecite kobasice
Pomešajte sve sastojke za grčki jogurt, a zatim isprobajte začine – možda ćete želeti da dodate još soli ili soka od limuna. Ostavite na stranu. Stavite tiganj na srednju vatru i dodajte malo ulja. Dodajte kobasice u jednom sloju i pecite, redovno okrećući, 15-20 minuta.
Servirajte jelo
Izvadite leblebije iz rerne. Dodajte paradajz, krastavac i luk, pospite preko korijandera i promešajte. Servirajte kobasice sa gomilom mešavine leblebija, malo jogurta i dodatnim listićima nane. Uživajte u kobasicama sa leblebijama i jogurtom od limuna!
Pročitajte i RECEPT ZA TIKVICE PUNJENE KOBASICAMA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem