Kobasice sa leblebijama i jogurtom od limuna je marokansko jelo, neobične kombinacije ukusa. Kobasice su baš grumanski izbor, leblebije su hrskave i menjaju ugljene hidrate, dok je grčki jogurt napravljen sa limunom neverovatno osvežavajuć. Možda ćete želeti da napravite i kobasice sa krompirom pečenim u limunu i ruzmarinu. A evo i kakos se prave Kobasice sa leblebijama i jogurtom od limuna!

Sastojci:

  • 800 g leblebija
  • 3 kašike maslinovog ulja, plus još za prženje
  • 1 kašičica semena komorača, mrvljeno
  • ½ kašičice semena kima, zgnječenog
  • 1 kašičica semena korijandera, zgnječeno
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 2 velika paradajza, seckana
  • ½ krastavca, prepolovljenog po dužini, oljšten i iseckan
  • ½ malog luka, seckanog
  • 1 kašičica morske soli
  • 8 kobaisca
  • šaka korijandera, sitno iseckanog

Za jogurt:

  • 300 ml grčkog jogurta
  • 1 čen belog luka, sitno narendan
  • 1 limun, seckani
  • ¼ kašičice morske soli
  • ½ veze nane, sitno iseckane, plus nekoliko listova za ukrašavanje

Recept za kobasice sa leblebijama i jogurtom od limuna

15:09
Korak 1

Zagrejte rernu

Za kobasice sa leblebijama i jogurtom od limuna zagrejte rernu na 180°C. Stavite leblebije u veliku posudu za pečenje, idealno sve u jednom sloju, zatim dodajte maslinovo ulje, začine i prstohvat soli i bibera. Izmešajte, a zatim pecite 45 minuta, povremeno mešajući. U međuvremenu, stavite paradajz, krastavac i luk i posolite. Izmešajte, a zatim ostavite u sudoperi da se ocede.

15:17
Korak 2

Ispecite kobasice

Pomešajte sve sastojke za grčki jogurt, a zatim isprobajte začine – možda ćete želeti da dodate još soli ili soka od limuna. Ostavite na stranu. Stavite tiganj na srednju vatru i dodajte malo ulja. Dodajte kobasice u jednom sloju i pecite, redovno okrećući, 15-20 minuta.

15:17
Korak 3

Servirajte jelo

Izvadite leblebije iz rerne. Dodajte paradajz, krastavac i luk, pospite preko korijandera i promešajte. Servirajte kobasice sa gomilom mešavine leblebija, malo jogurta i dodatnim listićima nane. Uživajte u kobasicama sa leblebijama i jogurtom od limuna!

Pročitajte i RECEPT ZA TIKVICE PUNJENE KOBASICAMA

BONUS VIDEO

Kurir televizija Najveća tajna u spremanju sremske kobasice krije se u jednom sastojku!

StvarUkusa/L.S.