Svinjske kobasice se prema ovom receptu pripremaju sa mešavinom Vorčestera, senfa, marmelade od luka i rakije. Brzo se pripremaju. Ako volite svinjetinu možda ćete želeti da napravite i krmenadle u sosu od šampinjona. Evo i kako se prave kobasice u ljutom sosu:
Sastojci:
- 450 g svinjskih kobasica
- 1 kašika ulja
- 200 g luka
- 2 čena belog luka
- 2 grančice sveže majčine dušice
- 1 kašičica brašna
- ¼ kašičice bibera
- 25 g masti
Za sos:
- 3 kašike Vorčester sosa
- 1 kašika senfa
- 1 kašika džema od luka
- 250 ml goveđeg bujona
- 50 ml rakije
Recept za svinjske kobasice u ljutom sosu:
Prepolovite luk, oljuštite ga, a zatim ga iseckajte na trakice. Očistite čen belog luka i sitno ga iseckajte. Pomešajte sastojke za sos, osim rakije. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i dodajte mast. Ubacite luk i grančice majčine dušice i dinstajte 10-12 minuta ili dok luk ne počne da omekšava i dobija boju. Dodajte beli luk i dinstajte još minut. Sipajte brašno i biber i dinstajte još minut uz stalno mešanje.
Pojačajte vatru i sipajte rakiju uz stalno mešanje. Sipajte sos koji ste napravili i mešajte dok se sve ne sjedini, pa smanjite vatru. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i ubacite kobasice. Pržite ih sve dok ne dobiju lepu boju. Prebacite kobasice u sos i dinstajte na srednjoj vatrioko 10 minuta.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem