Svinjske kobasice se prema ovom receptu pripremaju sa mešavinom Vorčestera, senfa, marmelade od luka i rakije. Brzo se pripremaju. Ako volite svinjetinu možda ćete želeti da napravite i krmenadle u sosu od šampinjona. Evo i kako se prave kobasice u ljutom sosu:

Sastojci:

  • 450 g svinjskih kobasica
  • 1 kašika ulja
  • 200 g luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 grančice sveže majčine dušice
  • 1 kašičica brašna
  • ¼ kašičice bibera
  • 25 g masti

Za sos:

  • 3 kašike Vorčester sosa
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika džema od luka
  • 250 ml goveđeg bujona
  • 50 ml rakije

Recept za svinjske kobasice u ljutom sosu:

Prepolovite luk, oljuštite ga, a zatim ga iseckajte na trakice. Očistite čen belog luka i sitno ga iseckajte. Pomešajte sastojke za sos, osim rakije. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i dodajte mast. Ubacite luk i grančice majčine dušice i dinstajte 10-12 minuta ili dok luk ne počne da omekšava i dobija boju. Dodajte beli luk i dinstajte još minut. Sipajte brašno i biber i dinstajte još minut uz stalno mešanje.

Pojačajte vatru i sipajte rakiju uz stalno mešanje. Sipajte sos koji ste napravili i mešajte dok se sve ne sjedini, pa smanjite vatru. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i ubacite kobasice. Pržite ih sve dok ne dobiju lepu boju. Prebacite kobasice u sos i dinstajte na srednjoj vatrioko 10 minuta.

Pročitajte kako da za 20 minuta napravite svinjske medaljone

BONUS VIDEO

Najveća tajna u spremanju sremske kobasice krije se u jednom sastojku! Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.