Brzo jelo od svinjskih medaljona se priprema za samo 20 minuta. Kako se prave u glazuri od sirćeta, meda i ljute paprike, ona se lepo karmelizuje i daje im posebnu sočnost. Ako volite svinjetinu možda ćete želeti da pogledate kako pravi aromatična i sočna svinjetina sa začinima. Evo i recepta za brze svinjske medaljone.
Sastojci:
- 8 svinjskih medaljona
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1½ kašike balzamiko sirćeta
- 1 kašika meda
- ½ kašičice sušenih pahuljica ljute paprike
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- nekoliko grančica majčinje dušice, samo listovi
Recept za svinjske medaljone
Zagrejte tiganj
Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri. Svinjske medaljone premažite maslinovim uljem i dobro začinite. Umutite preostale sastojke da napravite sos.
Pržite medaljone
Pržite medaljone po 2 minuta sa svake strane dok ne porumene. Sklonite tiganj sa vatre i sipajte sos od balzamiko sirćeta, meda i ljute paprike. Pržite medaljone još 2-3 minuta, okrećući ih, dok ne budu potpuno obloženi glazurom.
Servirajte
Servirajte glazirane medaljone sa povrćem ili krompirom i uživajte.
Pročitajte kako se prave svinjski kotleti u sosu od pečuraka
BONUS VIDEO
StvarUKusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus