Krilca se najčešće spremaju na roštilju, ali ako koristite dobru marinadu možete da ih ispečete i u rerni. Već smo pisali da marinada utiče na kvalitet i ukus mesa, pa vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Marinirana krilca ispecite, a onda ih prelijte neobičnim umakom od sirćeta. 

Sastojci: 

  • 1,3 kg krilica 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 3 kašike belog sirćeta
  • 3 kašike jabukovog sirćeta
  • 2 kašike hladnog putera
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 3-4 kašike maslinovog ulja

Najbolji recept za krilca: 

Krilca stavite u posudu, pa sipajte maslinovo ulje, so, biber i praška za pecivo. Sve dobro sjedinite da marinada lepo upije. U tiganj sipajte belo i jabukovo sirće, pa dodajte šećer, beli luk u prahu i malo soli i bibera. Sve lepo promešajte, pa smanjite temepraturu i kuvajte nekih 2 minuta. Zatim dodajte puter isečen na kockice, pa mešajte sve dok se i on ne otopi. Poređajte krilca u nauljenu tepciju i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta, pa ih okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta. Gotova krilca prelijte umakom.

Pročitajte i ovo: Pileća krilca u sojinom sosu i medu

BONUS VIDEO: 

Pileće meso TikTok/brittself20

StvarUkusa/S.B.