Krilca se najčešće spremaju na roštilju, ali ako koristite dobru marinadu možete da ih ispečete i u rerni. Već smo pisali da marinada utiče na kvalitet i ukus mesa, pa vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Marinirana krilca ispecite, a onda ih prelijte neobičnim umakom od sirćeta.
Sastojci:
- 1,3 kg krilica
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 3 kašike belog sirćeta
- 3 kašike jabukovog sirćeta
- 2 kašike hladnog putera
- 1/2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 3-4 kašike maslinovog ulja
Najbolji recept za krilca:
Krilca stavite u posudu, pa sipajte maslinovo ulje, so, biber i praška za pecivo. Sve dobro sjedinite da marinada lepo upije. U tiganj sipajte belo i jabukovo sirće, pa dodajte šećer, beli luk u prahu i malo soli i bibera. Sve lepo promešajte, pa smanjite temepraturu i kuvajte nekih 2 minuta. Zatim dodajte puter isečen na kockice, pa mešajte sve dok se i on ne otopi. Poređajte krilca u nauljenu tepciju i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta, pa ih okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta. Gotova krilca prelijte umakom.
Pročitajte i ovo: Pileća krilca u sojinom sosu i medu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus