Krmenadle u sosu od šampinjona su raskošan i obilan ručak za celu porodicu. Ako volite krmenadle možda ćete želeti da ih napravite sa medom i lukom. Evo i kako se prave u sosu od šampinjona!
Satojci:
- 4 krmenadle
- so i biber po ukusu
- 230 g svežih šampinjona, nasečenih
- 1 luk, seckani
Za sos:
- 1 kašika putera
- 230 g šampinjona
- 90 ml pilećeg bujona
- 1/4 kašičice luka u prahu
- 1/8 kašičice belog luka u prahu
- 60 ml mleka
- 60 ml višenamenskog brašna
- So i biber
Recept za krmenadle u sosu od šampinjona:
Prvo napravite sos od šampinjona. U šerpi na srednje jakoj vatri rastopite puter dok ne zapeni. Dodajte šampinjone i dinstajte, dok ne ispuste većinu tečnosti, oko 5 do 7 minuta.
Umešajte pileći bujon, crni luk u prahu i beli luk u prahu i ostavite da proključa. U maloj činiji umutite mleko i brašno. Umešajte mešavinu mleka i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 1 minut. Začinite po ukusu solju i biberom.
Začinite krmenadle solju, biberom i belim lukom. Propržite ih na srednje jakoj vatri u velikom tiganju. Dodajte pečurke i luk i prodinstajte jedan minut. Sipajte sos preko krmenadli. Pokrijte, smanjite vatru na srednje nisku i dinstajte 20 do 30 minuta.
Pročitajte kako se prave krmenadle u aromatičnom sosu od 3 vrste luka
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem