Krmenadle u sosu od šampinjona su raskošan i obilan ručak za celu porodicu. Ako volite krmenadle možda ćete želeti da ih napravite sa medom i lukom. Evo i kako se prave u sosu od šampinjona!

Satojci:

  • 4 krmenadle
  • so i biber po ukusu
  • 230 g svežih šampinjona, nasečenih
  • 1 luk, seckani

Za sos:

  • 1 kašika putera
  • 230 g šampinjona
  • 90 ml pilećeg bujona
  • 1/4 kašičice luka u prahu
  • 1/8 kašičice belog luka u prahu
  • 60 ml mleka
  • 60 ml višenamenskog brašna
  • So i biber

Recept za krmenadle u sosu od šampinjona:

Prvo napravite sos od šampinjona. U šerpi na srednje jakoj vatri rastopite puter dok ne zapeni. Dodajte šampinjone i dinstajte, dok ne ispuste većinu tečnosti, oko 5 do 7 minuta. 

Umešajte pileći bujon, crni luk u prahu i beli luk u prahu i ostavite da proključa. U maloj činiji umutite mleko i brašno. Umešajte mešavinu mleka i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 1 minut. Začinite po ukusu solju i biberom.

Začinite krmenadle solju, biberom i belim lukom. Propržite ih na srednje jakoj vatri u velikom tiganju. Dodajte pečurke i luk i prodinstajte jedan minut. Sipajte sos preko krmenadli. Pokrijte, smanjite vatru na srednje nisku i dinstajte 20 do 30 minuta.

Pročitajte kako se prave krmenadle u aromatičnom sosu od 3 vrste luka

BONUS VIDEO

SVINJSKE KRMENADLE NA VEOMA SPECIFIČAN NAČIN! Edukativna kulinarska emisija puna zabave, OBOŽAVAĆETE OVAJ SPECIJALITET  Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.