Stroganov taljatele sa kobasicama i pečurkama idealne su za ručak, naročito ako imate veću porodicu. Izdašne su i bogate različitim ukusima. Ako volite kobasice, možda ćete želeti da ih napravite sa leblebijama i jogurtom od limuna. Evo i kako se prave Stroganov taljatele:
Sastojci:
- 20 g neslanog putera
- Maslinovo ulje
- 6 kobasica
- 350 g šampinjona, isečenih na kriške
- 1 kašičica mlevene paprike
- 300 ml kisele pavlake
- ½ kašike senfa
- 150 ml bujona od goveđe kocke
- 400 g taljatela
- mala veza peršuna, seckanog
Recept za stroganov taljatele sa kobasicama i pečurkama:
Zagrejte puter i ulje u tiganju na srednje jakoj vatri dok ne procvrče. Iscedite velike komade mesa iz kobasice i ubacite u tiganj. Pržite 5-8 minuta ili dok ne porumeni. Dodajte šampinjone i pržite još 5 minuta. Umešajte mlevenu papriku i pržite 1 min pre nego što umešate pavlaku, senf i bujon. Pustite da provri i začinite po ukusu.
U međuvremenu, skuvajte pastu u velikom tiganju sa slanom vodom prema uputstvu na pakovanju, a zatim dodajte u sos sa polovinom seckanog peršuna. Servirajte u dubokim činijama sa preostalim peršunom posutim odozgo.
Pročitajte kako se prave kobasice sa krompirom pečenim u limunu i ruzmarinu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus