Stroganov taljatele sa kobasicama i pečurkama idealne su za ručak, naročito ako imate veću porodicu. Izdašne su i bogate različitim ukusima. Ako volite kobasice, možda ćete želeti da ih napravite sa leblebijama i jogurtom od limuna. Evo i kako se prave Stroganov taljatele:

Sastojci:

  • 20 g neslanog putera
  • Maslinovo ulje
  • 6 kobasica
  • 350 g šampinjona, isečenih na kriške
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 300 ml kisele pavlake
  • ½ kašike senfa
  • 150 ml bujona od goveđe kocke
  • 400 g taljatela
  • mala veza peršuna, seckanog

Recept za stroganov taljatele sa kobasicama i pečurkama:

Zagrejte puter i ulje u tiganju na srednje jakoj vatri dok ne procvrče. Iscedite velike komade mesa iz kobasice i ubacite u tiganj. Pržite 5-8 minuta ili dok ne porumeni. Dodajte šampinjone i pržite još 5 minuta. Umešajte mlevenu papriku i pržite 1 min pre nego što umešate pavlaku, senf i bujon. Pustite da provri i začinite po ukusu.

U međuvremenu, skuvajte pastu u velikom tiganju sa slanom vodom prema uputstvu na pakovanju, a zatim dodajte u sos sa polovinom seckanog peršuna. Servirajte u dubokim činijama sa preostalim peršunom posutim odozgo.

Pročitajte kako se prave kobasice sa krompirom pečenim u limunu i ruzmarinu

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa/L.S.