Stroganov taljatele sa kobasicama i pečurkama idealne su za ručak, naročito ako imate veću porodicu. Izdašne su i bogate različitim ukusima. Ako volite kobasice, možda ćete želeti da ih napravite sa leblebijama i jogurtom od limuna. Evo i kako se prave Stroganov taljatele:
Sastojci:
- 20 g neslanog putera
- Maslinovo ulje
- 6 kobasica
- 350 g šampinjona, isečenih na kriške
- 1 kašičica mlevene paprike
- 300 ml kisele pavlake
- ½ kašike senfa
- 150 ml bujona od goveđe kocke
- 400 g taljatela
- mala veza peršuna, seckanog
Recept za stroganov taljatele sa kobasicama i pečurkama:
Zagrejte puter i ulje u tiganju na srednje jakoj vatri dok ne procvrče. Iscedite velike komade mesa iz kobasice i ubacite u tiganj. Pržite 5-8 minuta ili dok ne porumeni. Dodajte šampinjone i pržite još 5 minuta. Umešajte mlevenu papriku i pržite 1 min pre nego što umešate pavlaku, senf i bujon. Pustite da provri i začinite po ukusu.
U međuvremenu, skuvajte pastu u velikom tiganju sa slanom vodom prema uputstvu na pakovanju, a zatim dodajte u sos sa polovinom seckanog peršuna. Servirajte u dubokim činijama sa preostalim peršunom posutim odozgo.
Pročitajte kako se prave kobasice sa krompirom pečenim u limunu i ruzmarinu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem