Ko još nije slab na meko testo i sočan nadev? Piteobožavaju svi od 7 do 77 godina - sa njima nikada nema greške. Za današnji doručak ili večeru predlažemo mini pite punjene siromi kobasicama. Ukus je za čistu desetku!

  • Sastojci:
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 300 ml tople vode
  • 450 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 200 g putera
  • Za nadev:
  • 400 g čedar sira
  • 7-8 kobasica
  • Za premaz:
  • žumance

Priprema:

U posudu dodajte kvasac i prelijte toplom vodom. Postepeno dodajte brašno i mešajte. Dodajte so, pa zamesite testo. Po radnoj površini pospite malo brašna. Izvadite testo, pa mesite oko 10 minuta. Pri kraju mešenja oblikujte u krug i ostavite ga prekrivenog prozirnom folijom da odstoji 20 minuta. Kad testo nadođe, podelite ga na 4 jednaka dela, pa oblikujte u loptice. Poređajte ih po većem tanjiru na koji ste posuli vrlo malo brašna, pokrijte i ostavite da odstoji još 15 minuta. Nakon toga pospite više brašna po radnoj površini i testo rukom malo razvucite, a potom i oklagijom u veliki i stanjeni krug. Premažite ga sa omekšalim puterom, preklopite ivice jednu preko druge, pa ponovo premažite puterom. Preklopite ivice u oblik kocke. Isti postupak primenite i na drugu loptu testa, pa ih pokrijte i ostavite u zamrzivaču na 25 minuta, kao i ostale delove testa. Nakon što ih budete vadili iz zamrzivača, pospite malo brašna i razvucite svaki deo testa oklagijom da bude približno 0,5 cm. Razvučeno testo isecite na simetrične kvadratiće, i u svaki dodajte malo iseckanog čedar sira. Iseckajte kobasice pa i njih dodajte u nadev. Zatvorite poput paketića, pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite ih žumancetom, pa pecite na 190°C 30-35 minuta.

BONUS VIDEO:

TikTok/ its.chloeh Kako se pravilno dodaje kvasac u testo

 Izvor: StvarUkusa