Nekada su domaćice stalno razvlačile kore i pravile prave domaće pite. Danas ljudi izbegavaju da spremaju domaće kore, jer misle da je to komplikovano, ali mi vam donosimo jednostavan recept, pa ne postoji šansa da vam ne uspeju. Pospite kore sirom i napravite najukusniju domaću pitu, koja se peče u tiganju. Ukućani će biti oduševljeni, a biće bolja nego ona kupljena u pekari.

  • Sastojci: 
  • Za testo:
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 300 ml tople vode
  • ulje
  • Za fil:
  • 1 kg belog sira (po izboru)
  • 2 jajeta

Priprema:

U posudu sipajte toplu vodu, pa dodajte brašno i so. Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da nadođe 10 minuta. Za to vreme u činiji sjedinite sir i jaja. Posolite ako je potrebno. Podelite testo na 10 delova i oblikujte loptice. Zatim ih razvucite u tanak krug, pa ređajte jednu na drugu. Svaku nauljite. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta da odstoje. Uzmite jedan krug testa, pa tanko razvucite (da napravite koru). Pospite sirom i urolajte, pa napravite pužića. Pržite u tiganju, na malo zagrejanog ulja. Tako uradite sa svim delovima testa. 

BONUS VIDEO: 

Pita sa sirom Milica Radović

Izvor: StvarUkusa