Piletina sa susamom se pohuje i uvalja u susam, pa je hrskava i savršena za večeri sa prijateljima. Ako volite piletinu možda ćete želeti da napravite i belo meso sa brokolijem i pirinčem. Evo i kako da napravite hrskavu pohovanu piletinu sa susamom!

Sastojci:

  • 600 g pilećih filea, isečenih na trake
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 5 kašika običnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat bibera
  • 1 jaje, umućeno
  • 2 kašike ulja, za prženje
  • 200 g susama

Recept za hrskavu pohovanu piletinu sa susamom:

U velikoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, brašno, prašak za pecivo, ¼ kašičice soli, biber, razmućeno jaje i 4 kašike vode. Ubacite komade piletine, i premažite ih. Nakon toga ih uvaljajte u susam.

Zagrejte ulje na jakoj vatri i pržite komade pilećeg mesa u serijama, 6 minuta svaku turu, dok ne postane zlatne boje i hrskava. Piletinu izvadite i prebacite na tanjir ili pleh obložen papirnim ubrusom. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi pileća salata sa makaronama i najukusnijim prelivom

BONUS VIDEO

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.