Sve češće domaćice pripremaju lažne pite, jer ne samo da su ukusne, nego sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i ispečete. Ipak, ovo je malo drugačiji recept za lažnu pitu. Njene kore se prave od krompira, a puni se piletinom. Neverovatno je ukusna, a uspeva i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
- 5 krompira
- 3 jajeta
- 2 crvene paprike
- 1 crni luk
- peršun
- 40 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- Za punjenje:
- 1 crni luk
- 200 g belog mesa
- 3 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice kima
- 1 kašičica tucane paprike
- 20 g čedar sira
- Još:
- 100 g čedar sira
- peršun
Recept za lažnu pitu od krompira punjenu belim mesom:
Izrendajte krompir, pa ga dobro operite i ocedite. Stavite krompir u posudu, pa dodajte jaja i dobro sjedinite. Zatim dodajte papriku i luk isečene na trake, kao i seckani peršun. Posolite i pobiberite, pa pospite brašnom. Sve dobro sjedinite. Na pleh stavite pek papir i premažite uljem, pa rasporedite smesu od krompira. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte seckanu piletinu. Zatim dodajte sitno seckanu crvenu i zelenu papriku, kao i mleveni beli luk. Sve lepo promešajte. Posolite, pobiberite, pospite kimom, tucanom paprikom i rendanim sirom. Lepo promešajte. Isecite koru na 6 jednakih delova, pa svaki napunite mesom i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pospite rendanim sirom i seckanim peršunom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C još 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Pita sa piletinom i povrćem koju ćete obožavati
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu