Pite su pravili još u antičkoj Grčkoj, a nekada nije bilo gotovih kora nego su ih domaćice same pravile. Danas je mnogo lakše napraviti pitu jer možete da kupite kore i sve što treba da uradite jeste da spremite nadev. Mi vam donosimo još lakši recept za lažnu pitu sa povrće za koju je potrebno da pomešate sve sastojke i ispečete. Uživajte!
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 200 g paradajza
- 5 jaja
- 130 ml mleka
- 100 g tvrdog sira
- 80 g brašna
Recept za lažnu pitu sa povrćem:
Isecite tikvice na kolutove, pa poređajte u tepsiju. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Prelijte maslinovim uljem, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. U tiganju na malo ulja propržite crni luk isečen na rebarca, pa kada on omekša dodajte i šargarepu. Pržite dok ne bude gotova, pa povrće rasporedite preko tikvica. Promešajte, pa dodajte paradajz koji ste isekli. Jaja posolite i pobiberite, pa sipajte mleko. Sve dobro umutite i onda dodajte brašno. Sjedinite i sipajte preko povrća. Pecite u rerni na 180°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Lažna pita od krompira i brokolija
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus