Pite su pravili još u antičkoj Grčkoj, a nekada nije bilo gotovih kora nego su ih domaćice same pravile. Danas je mnogo lakše napraviti pitu jer možete da kupite kore i sve što treba da uradite jeste da spremite nadev. Mi vam donosimo još lakši recept za lažnu pitu sa povrće za koju je potrebno da pomešate sve sastojke i ispečete. Uživajte!
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 200 g paradajza
- 5 jaja
- 130 ml mleka
- 100 g tvrdog sira
- 80 g brašna
Recept za lažnu pitu sa povrćem:
Isecite tikvice na kolutove, pa poređajte u tepsiju. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Prelijte maslinovim uljem, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. U tiganju na malo ulja propržite crni luk isečen na rebarca, pa kada on omekša dodajte i šargarepu. Pržite dok ne bude gotova, pa povrće rasporedite preko tikvica. Promešajte, pa dodajte paradajz koji ste isekli. Jaja posolite i pobiberite, pa sipajte mleko. Sve dobro umutite i onda dodajte brašno. Sjedinite i sipajte preko povrća. Pecite u rerni na 180°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Lažna pita od krompira i brokolija
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem