Pite su pravili još u antičkoj Grčkoj, a nekada nije bilo gotovih kora nego su ih domaćice same pravile. Danas je mnogo lakše napraviti pitu jer možete da kupite kore i sve što treba da uradite jeste da spremite nadev. Mi vam donosimo još lakši recept za lažnu pitu sa povrće za koju je potrebno da pomešate sve sastojke i ispečete. Uživajte!

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 200 g paradajza
  • 5 jaja
  • 130 ml mleka
  • 100 g tvrdog sira 
  • 80 g brašna 

Recept za lažnu pitu sa povrćem: 

Isecite tikvice na kolutove, pa poređajte u tepsiju. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Prelijte maslinovim uljem, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. U tiganju na malo ulja propržite crni luk isečen na rebarca, pa kada on omekša dodajte i šargarepu. Pržite dok ne bude gotova, pa povrće rasporedite preko tikvica. Promešajte, pa dodajte paradajz koji ste isekli. Jaja posolite i pobiberite, pa sipajte mleko. Sve dobro umutite i onda dodajte brašno. Sjedinite i sipajte preko povrća. Pecite u rerni na 180°C oko pola sata. 

Pročitajte i ovo: Lažna pita od krompira i brokolija

BONUS VIDEO: 

Rolnice od tikvica TikTok/themodernnonna

StvarUkusa/S.B.