Rolati su se nekada služili samo na slavama ili nekim proslavama, a danas postoje mnogo jednostavniji recepti, pa možete da ih pripremate za ručak ili večeru. Umesto da pravite kore i nadeve koje si komplikovani, predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Napravite "koru" od povrća i jajeta, a samo ga premažite krem sirom. Ovako pripremljen rolat uspeva svima i svima će se dopasti.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 50 g tvrdog sira
- 1 kašičica sušene mirođije
- 100 g krem sira
Recept za rolat od povrća:
Izrendajte tikvicu, šargarepu i sir. Stavite u neku posudu, pa dodajte jaje. Posolite, pobiberite i pospite mirđijom, pa sve dobro sjedinite. U tiganj sipajte malo ulja, pa rasporedite smesu tako da pokrije dno. Posle nekih 10 minuta pomoću tanjira okrenite da se isprži i druga strana. Premažite krem sirom i urolajte.
Pročitajte i ovo: Rolat sa cveklom punjen krem sirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem