Slani rolat sa cveklom, sirom i maslinama pravi se namirnicama poput cvekle, zelenog začinskog bilja, maslina i sira, pa je vrlo šaren. Možda ćete želeti da napravite i slani slavski rolat sa povrćem koji se ne peče. Evo kako da napravite slani rolat sa cveklom, sirom i maslinama!
Sastojci:
Recept za slani rolat sa cveklom, sirom i maslinama
Skuvajte jaja i cveklu
Za slani rolat sa cveklom, sirom i maslinama, skuvajte jaja i cveklu. Kada se ohlade, oljuštite ih. Očistite i narendajte cveklu na sitno rende. Odvojite jaja na belance i žumanca. U cveklu dodajte žumanca, skrob, šećer, ulje, brašno i dobro izmešajte. Posolite i umutite mikserom do čvrstih vrhova (5-7 minuta). Dodajte i belanca i izmešajte. Pleh obložite pergamentom i podmažite uljem.
Zagrejte rernu
Zagrejte rernu na 180°C. Masu sipamo na lim za pečenje, poravnamo i stavimo u rernu. Pecite 15-20 minuta. Nakon toga izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Sir narendajte na sitno rende. Isecite beli luk i zeleno začinsko bilje. Pomešajte sir, beli luk, začinsko bilje, majonez i so. Masline ocedite i isecite.
Urolajt koru i fil
Ohlađenu koru za rolat pažljivo okrenite i odvojite papir za pečenje. Nanesite fil na tortu. Poređajte masline. Urolajte u oblik rolata i stavite u frižider na 2 do 3 sata, ili preko noći. Pre serviranja rolat ukrasite peršunom i isecite na kriške. Uživajte u slanom rolatu sa cveklom, sirom i maslinama.
Pročitajte kako da napravite SLAVSKI ROLAT SA KUVANIM JAJIMA I TUNJEVINOM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem