Slani rolat sa cveklom, sirom i maslinama pravi se namirnicama poput cvekle, zelenog začinskog bilja, maslina i sira, pa je vrlo šaren. Možda ćete želeti da napravite i slani slavski rolat sa povrćem koji se ne peče. Evo kako da napravite slani rolat sa cveklom, sirom i maslinama!

Sastojci:

  • 250 g kuvane cvekle
  • 3 jajeta
  • 50 g brašna
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • Ulje
  • 150 g topljenog sira
  • 160 g tvrdog sira
  • 2 čena belog luka
  • veza začinskog bilja
  • zelene i crne masline
  • so, majonez

Recept za slani rolat sa cveklom, sirom i maslinama

10:45
Korak 1

Skuvajte jaja i cveklu

Za slani rolat sa cveklom, sirom i maslinama, skuvajte jaja i cveklu. Kada se ohlade, oljuštite ih. Očistite i narendajte cveklu na sitno rende. Odvojite jaja na belance i žumanca. U cveklu dodajte žumanca, skrob, šećer, ulje, brašno i dobro izmešajte. Posolite i umutite mikserom do čvrstih vrhova (5-7 minuta). Dodajte i belanca i izmešajte. Pleh obložite pergamentom i podmažite uljem.

10:48
Korak 2

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 180°C. Masu sipamo na lim za pečenje, poravnamo i stavimo u rernu. Pecite 15-20 minuta. Nakon toga izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Sir narendajte na sitno rende. Isecite beli luk i zeleno začinsko bilje. Pomešajte sir, beli luk, začinsko bilje, majonez i so. Masline ocedite i isecite.

10:48
Korak 3

Urolajt koru i fil

Ohlađenu koru za rolat pažljivo okrenite i odvojite papir za pečenje. Nanesite fil na tortu. Poređajte masline. Urolajte u oblik rolata i stavite u frižider na 2 do 3 sata, ili preko noći. Pre serviranja rolat ukrasite peršunom i isecite na kriške. Uživajte u slanom rolatu sa cveklom, sirom i maslinama.

Pročitajte kako da napravite SLAVSKI ROLAT SA KUVANIM JAJIMA I TUNJEVINOM

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Rolat od lisnatog testa

StvarUkusa/L.S.