Slani rolati su idelani kao slavsko predjelo, a donosimo vam i najlakši recept. U pitanju je slani rolat koji se ne peče i za čiju pripremu će vam trebati nekih 20 minuta. Svi sastojci se izblendiraju, sem maslina, one služe kao nadev. Kada se stegne, spreman je za služenje, a sigurni smo da će gosti biti oduševljeni. 

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 100 g tvrdog sira
  • 190 g tunjevine
  • 2 kašike majoneza
  • masline

Recept za slavski rolata sa tunjevinom i kuvanim jajima:

16:50
Korak 1

Pripremite sastojke 

Jaja skuvajte, pa odvojite belanca od žumanaca. Žumaca izrendajte i sklonite sa strane. Ona služe za dekoraciju. Sir i belanca malo isecite. 

16:50
Korak 2

Napravite koru 

U blender stavite belanca, sir, tunjevinu koju ste procedili, kao i majonez. Sve dobro izblendirajte da dobijete ujednačenu smesu. 

16:50
Korak 3

Napravite rolat 

Dobijenu smesu namažite na alu foliju, pa poređajte masline na ivicu. Masline treba da budu bez koštice. Zatim urolajte i stavite na sat vremena u frižider da se stegne. Ukrasite žumancima i seckanom mirđijom (ako želite).

Pročitajte i ovo: Slani rolat od lisnatog testa

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Recept za Štefani rolat

(StvarUkusa/S.B.)