Lažne pite su postale popularne zbog svoje jednostavne pripreme, a fantastičnog ukusa. Mogu da se spremaju od namirnica po želji, a naš današnji predlog je ova krcata povrćem. Ako volite krompir, brokoli i spanać spremite preukusan ručak koji će obožavati svi. Preliva se sirom i jajima i kratko peče u rerni.
- Sastojci:
- 3 krompira
- 2 lovorova lista
- 2 bibera u zrnu
- 1 crni luk
- maslinovo ulje
- 1 šargarepa
- 1 brokoli
- 250 g spanaća
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
- 4 kašike krem sira
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte, pa stavite u šerpu. Sipajte vodu, dodajte lovorov list i biber u zrnu, pa kuvajte dok ne omekša. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte sitno šargarepu, a posle par minuta i seckani brokoli. Kada brokoli malo omekša, dodajte seckani spanać i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa sve dobro promešajte. Vatrostalnu posudu nauljite, pa po dnu rasporedite krompir koji ste procedili, a preko poređajte povrće. Jaja umutite, pa dodajte krem sir i sve dobro sjedinite. Začinite po želji, pa dodajte pola količine rendanog sira. Smesu od jaja sipajte preko povrća, pa pospite preostalim rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća