Sve popularniji postaju recepti za lažne pite jer mogu da zamene bilo koji obrok, a lako se prave. Ako volite karfiol i krompir, onda obavezno isprobajte recept za ovu lažnu pitu, a dodaje se i drugo raznovrsno povrće, kao i puno sira koji kada se otopi daje super šmek. Nije ništa komplikovano, samo pomešajte sastojke u posudi i na kraju ispecite raskošnu lažnu pitu. 

  • Sastojci:
  • 1/2 karfiola
  • 1 crni luk
  • 1 kašika putera 
  • 2 čena belog luka
  • 3 paprike
  • čeri paradajz
  • mladi luk ili praziluk
  • peršun 
  • 1/2 šolje zelenih maslina 
  • 1 krompir
  • 3 jajeta 
  • 100 ml ulja 
  • 200 ml mleka 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 180 g brašna 
  • 250 g tvrdog sira 

Priprema:
Isecite karfiol na cvetove i kratko blanširajte u ključaloj i posoljenoj vodi. Na puteru propržite sitno seckan crni luk, pa kada omekša dodajte karfiol. Pospite seckanim belim lukom, pa pržite još nekih 5-7 minuta. Pomešajte seckanu papriku, masline, paradajz, luk, renadni krompir i peršun. Umutite jaja koja ste posolili, pa dodajte ulje, mleko, prašak za pecivo i lepo sjedinite. Zatim sipajte i brašno i dobro promešajte, a onda dodajte 100 g rendanog sira i lepo sjedinite. Dodajte povrće i promešajte, a onda i karfiol, pa sve sjedinite. Sipajte u vatrostalnu posudu koju ste prethodno nauljili i posuli brašnom. Poravnajte. Pospite sa 150 g rendanog sira i pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE