Krompir salata se pravi sa lukom, ali danas ih domaćice spremaju sa namirnicama koje one najviše vole. Tako možete da probate krompir salatu sa radičem, blitvom, salsa verde sosom... Krompir salatu možete da napravite u prazničnom duhu i to sa slaninom. Preukusna je, a profesionalni kuvar je otkrio kako da je začinite tako da ona bude najbolja.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2,5 kašičice senfa sa celim zrnom
- 50 ml sirćeta
- 1 manji ljubičasti luk
- 60 ml maslinovog ulja
- 60 g majoneza
- 2 kašike pavlake
- sok od 1/4 limuna
- 200 g slanine
- 2 mlada luka
Priprema:
Krompir obarite u slanoj vodu, pa procedite i kada se ohladi isecite po želji. Slaninu iseckajte na kockice, pa propržite i onda izvadite na ubrus da se ocedi. U posudi pomešajte seckani ljubičasti luk, sirće, senf, maslinovo ulje, pa posolite. Lepo sve sjedinite i ostavite u frižideru. Zatim u drugoj posud pomešajte majonez, pavlaku, sok od limuna i promešajte. U činiji za salatu pomešajte krompir, pa sipajte oba sos i dobro sjedinite. Zatim dodajte slaninu, promešajte i ukrasite sekcanim mladim lukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus