Pečurke, kao i krompir, možete da spremite na više načina, ali definitivno je jedan od najukusnijih ovaj španski recept. Oni ih dinstaju u belom vinu i sa povrćem, pa su odličan prilog uz meso ili kao lagana večera. Tajna ovog recepta je da se sastojci kuvaju na jačoj vatri. Na ovaj način se voda iz pečuraka skuva i one na kraju imaju neverovatnu teksturu i upijaju sve ukuse u koji su u tiganju.

  • Sastojci: 
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 10 velikih pečuraka
  • 1 manji crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 paradajz
  • 1/2 kašičice slatke paprike 
  • 1/2 kašičice sušenog timijana
  • 120 ml belog vina 
  • 1 lovorov list
  • šaka svežeg peršuna

Priprema:
Operite i osušite pečurke, pa svaku isecite na 4 jednaka dela. Crni i beli luk sitno iseckajte, kao i papriku, a paradajz izrendajte. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crni i beli luk i paprike. Promešajte i posle 5 minuta dodajte pečurke. Kada se šampinjoni lagano proprže, oko 4 minuta, dodajte rendani paradajz, slatku papriku, timijan i posolite i pobiberite. Promešajte i kuvajte 2 minuta ili dok se rendani paradajz ne zgusne, pa dodajte belo vino i lovorov list, ostavite da se krčka 3 do 4 minuta. Sve prebacite u posudu za serviranje i pospite sitno seckanim svežim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE