Za večeru pripremite jednostavan obrok koji će vas zasititi, a to su pečurke. Postoje različiti recepti kako da ih napravite, ali najlepši način je kada ih spremite u sosu od sira i vina. Aromatične pečurke će vas oduševiti na prvi zalogaj, a priprema je laka. Samo se proprže slanina i pečurke, pa se doda vino, sir i pavlaka. Kako se u ovom receptu koriste cele pečurke vodite računa kako ih čisitite.
- Sastojci:
- 180 g slanine
- 20 g putera
- 50 ml suvog belog vina
- 1-2 čena belog vina
- prstohvat soli
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kapšika parmezna
- 50 g tvrdog sira
- peršun
Priprema:
U tiganj sipajte malo ulja, pa propržite secaknu slaninu. Zatim je izvadite iz tiganja i dodajte cele pečurke koje ste prethodno očistili, kao i puter. Kada se isprže sipajte vino i sitno seckani beli luk. Vratite slaninu i sipajte pavlaku za kuvanje, pa kratko krčkajte. Kada krene da vri dodajte parmezan i rendani sir. Dodajte peršun i promešajte. Ostavite još par minuta, pa servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem