Za večeru pripremite jednostavan obrok koji će vas zasititi, a to su pečurke. Postoje različiti recepti kako da ih napravite, ali najlepši način je kada ih spremite u sosu od sira i vina. Aromatične pečurke će vas oduševiti na prvi zalogaj, a priprema je laka. Samo se proprže slanina i pečurke, pa se doda vino, sir i pavlaka. Kako se u ovom receptu koriste cele pečurke vodite računa kako ih čisitite.

  • Sastojci:
  • 180 g slanine 
  • 20 g putera 
  • 50 ml suvog belog vina 
  • 1-2 čena belog vina 
  • prstohvat soli
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 kapšika parmezna 
  • 50 g tvrdog sira 
  • peršun 

Priprema:
U tiganj sipajte malo ulja, pa propržite secaknu slaninu. Zatim je izvadite iz tiganja i dodajte cele pečurke koje ste prethodno očistili, kao i puter. Kada se isprže sipajte vino i sitno seckani beli luk. Vratite slaninu i sipajte pavlaku za kuvanje, pa kratko krčkajte. Kada krene da vri dodajte parmezan i rendani sir. Dodajte peršun i promešajte. Ostavite još par minuta, pa servirajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE