Patlidžan sadrži mnogo vitamina i minerala, hrani mozak, snižava loš holesterol u krvi, oslobađa od stresa. Konzumiranje bilo kog povrća doprinosi smanjenom riziku od zdravstvenih problema vezanih za određeni nezdrav način život. Takav slučaj je i sa plavim patlidžanom koji je u stanju da smanji rizike povezane sa gojaznošću, dijabetesom i srčanim problemima. Možda ne spada u najpopularnije povrće, ali ako se spremi na dobar način može da bude najukusniji. Mi vam predlažemo da ga ispohujete i poslužite samo sa salatom. 

  • Sastojci:
  • 1 patlidžan
  • 100 ml mleka
  • brašno 
  • ulje

Priprema:
Patlidžan isecite na kolutove, a zatim ga posolite i sipajte vodu preko. Ostavite tako da stoji 15 minuta, pa procedite i osušite ubrusima. U jedan tanjir sipajte mleko, a u drugi brašno. Uvaljajte patlidžan prvo u mleko, pa u brašno i onda ispržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE