Plavi patlidžan je zeljasta biljka koja je bogata vitaminima i minerala. Vrlo uspešno reguliše probavu i čisti organizam od nagomilanih toksina.
Neke studije su dokazale njegove lekovite moći kod ateroskleroze, dijabetesa, a i snižava nivo lošeg holesterola u krvi.
Pogledajte ovde 6 predloga za jela od patlidžana.
Nutritivne vrednosti su vrlo bogate, polazeći od toga da sadrži veliku količinu fosfora, magnezijuma i kalcijuma.
Od vitamina, plavi patlidžan, sadrži B1, vitamin C, a niske je kalorične vrednosti, te se preporučuje kod dijeta u svrhu smanjenja telesne težine.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus