Kuvani kukuruz je nešto bez čega leto ne može da prođe. Na šetalištima u toku ovog perioda uvek možemo kupiti ove slasne plodove. Ali kako da konzerviramo kukuruz i uživamo u njegovom ukusu i tokom zime. Iskusne domaćice predlažu jednostavan metod koji ne zahteva mnogo vremena, a treba vam svega 3 sastojka.
- Sastojci:
- 6 kukuruza
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Isecite klipove kukuruza na nekoliko kriški. Stavite ih u vrelu vodu 35 minuta. Napunite dve tegle oceđenim kriškama kukuruza. U svaku teglu dodajte po kašiku šećera i soli. Napunite kipućom vodom i zatvorite poklopcima.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus