Kuvani kukuruz je nešto bez čega leto ne može da prođe. Na šetalištima u toku ovog perioda uvek možemo kupiti ove slasne plodove. Ali kako da konzerviramo kukuruz i uživamo u njegovom ukusu i tokom zime. Iskusne domaćice predlažu jednostavan metod koji ne zahteva mnogo vremena, a treba vam svega 3 sastojka.

  • Sastojci:
  • 6 kukuruza
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice soli

Priprema:

Isecite klipove kukuruza na nekoliko kriški. Stavite ih u vrelu vodu 35 minuta. Napunite dve tegle oceđenim kriškama kukuruza. U svaku teglu dodajte po kašiku šećera i soli. Napunite kipućom vodom i zatvorite poklopcima.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE