Kupus salataje odličan prilog uz svako jelo, a pravi se za 5 minuta. Ako volite da je jedete, mi predlažemo da isprobate i malo drugačiji recept za ovu salatu. Pomešajte dve vrste kupusa, a onda joj dodajte i limun i beli luk za što bolji šmek. Takođe, začinsko bilje daje drugačiji ukus koji će vam se garantovano dopasti.

  • Sastojci:
  • 1/4 mladog kupusa
  • 1/4 ljubičastog kupusa
  • 1 limun
  • 1 čen belog luka 
  • 1 veza perušna
  • 1 veza mirođije
  • maslinovo ulje

Priprema: 
Mladi i ljubičasti kupus izrendajte ili isecite na trake. Stavite u posudu za salatu. Limun presecite na pola, pa jednu polovinu iseckajte na kockice i dodajte u salatu. Od druge polovine iscedite sok i sipajte u salatu. Posolite, dodajte mleveni beli luk, secakni peršun i mirođiju i prelijte maslinovim ulje. Sve dobro promešajte i služite. Prijateno!

Izvor: Stvar ukusa