Pite možete da napravite sa gotovim korama, a možete da umesite ili koristite testo... Pune se različitim nadevima, a najčešće se koriste sir, meso, povrće... Donosimo vam super recept za pitu sa piletinom i povrćem koja se lako pravi, a neverovatno je ukusna. Pripremite nadev od povrća i mesa, pa pokrijte lisnatim testom.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 4 šnita slanine
- 4 kašike neslanog putera
- 2 šargarepe
- 2 štapića celera
- 1 crni luk
- 8-10 čena belog luka
- 1/4 kašičice kurkume
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica ruzmarina
- 1 kašičica žalfije
- 1/2 šolje belog vina
- 100 g brašna
- 450 ml bujona
- 200 ml mleka
- 200 g graška
- Još:
- 500 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 1 kašika vode
Recept za pitu sa piletinom i povrćem:
Ispecite meso
Filete malo izlupajte čekićem za meso, pa posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Lepo utrljajte, pa zatim poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta.
Ispržite povrće
U tiganj sipajte malo ulja i istopite puter. Zatim dodajte seckani slaninu, crni luk, šargarepu i celer (koji ste očistili). Kada povrće omekša dodajte seckani beli luk. Posle minut dodajte sve začine i promešajte, pa dodajte brašno. Zatim promešajte i sipajte bujon i mleko. Ponovo sve promešajte. Ostavite 5 minuta, pa dodajte grašak i promešajte. Kuvajte još 10-ak minuta. Dodajte iseckano meso i dodajte u nadev i promešajte.
Napravite pitu
Sipajte nadev u tepsiju, pa preko poređajte lisnato testo koje ste odmrzli i isekli na kockice. Poređajte preko nadeva tako da ga skroz pokrijete. Premžite umućenim jajetom i vodom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Pita sa piletinom i jogurtom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus