1. Rastopite mast sa mlekom, vodom i prstohvatom soli, dodajte u brašno i zamesite testo. Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata. 


Sastojci:

2 kašike masti

1,5 dl mleka

1,5 dl vode

so

400 g brašna

Fil:

500 g pilećeg filea

glavica crnog luka

80 gr svinjske pečenice u komadu

po 1/2 kašičice seckanog bosiljka i peršuna

čen belog luka

2 jajeta

40 g rendanog parmezana

1,5 dl pavlake

1/2 čašice konjaka

kašičica senfa

kašike ulja

so

2. Propržite crni i beli luk na ulju, sipajte 2 kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. 

3. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice, i pržite 3-4 minuta. 

4. Posolite, zalijte konjakom, a kad ispari, dodajte pavlaku. Posle 5 minuta dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir. 

5. Razvucite 2/3 testa na debljinu od 3-4 mm i prebacite u podmazanu tepsiju. Izbockajte dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fil. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa. 

6. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.