Piroške su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi, a nekada se i u Beogradu čekao red ispred restorana "Atina" u kojem ste mogli da pojedete ovo pecivo. Piroške se prave od testa koje se prži, slično kao mekike ili uštipci, a možete da ih punite različitim sastojcima. Mi vam donosimo recept za mekane piroške sa sirom i šunkom.
Sastojci:
- 400 ml jogurta
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje
- 350 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 20 ml ulja
- Za punjenje:
- 80 g tvrdog sira
- 2 kuvana jajeta
- 1 veza peršuna
- 2 mlada luka
- 150 g šunke
Recept za piroške sa sirom i šunkom:
Napravite testo
U posudi pomešajte jogurt, so, šećer i jaje. Sve lepo umutite, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sipajte ulje i dobro promešajte.
Dodajte ostale sastojke
Jaja skuvajte, pa izrendajte i dodajte u testo. Zatim dodajte rendani sir, seckani peršun, mladi luk i šunku. Sve lepo promešajte, pa sipajte smesu u kesu za zamrzivač ili špric za kolače.
Pržite piroške
U tiganju zagrejte ulje, pa istisnite smesu u tiganj. Pržite sa obe strane dok piroške ne dobiju boju.
Pročitajte i ovo: Piroške punjene sirom i viršlama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus