Pileći gulaš na lovački način se pravi sa belim vinom, ruzmarinom i ljutom papričicom. Koristite celo pile isečeno na komade ili možete da upotrebite samo belo meso. Ako volite gulaš, možda ćete želeti da ga napravite od leblebija i tikvica. Evo i kako se pravi pileći!

Sastojci:

  • 160 ml maslinovogulja
  • 2 k 1,5 kg cele piletine, svako isečeno na 8 delova (ili mešavina buta i buta)
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 male ljute paprike, sitno iseckane
  • 2 grančice ruzmarina, listova ubranih i sitno iseckanih
  • 430 ml belog vina, plus dodatno, ako je potrebno
  • 80 ml crvenog vinskog sirćeta

Recept za pileći gulaš na lovački način:

Zagrejte polovinu ulja u šerpi sa poklopcem na srednje jakoj vatri. Dodajte polovinu piletine, kožom nadole, i pržite dok ne dobije zlatnu koricu, a zatim okrenite i uradite isto sa druge strane, oko 15 minuta. Odložite i ponovite sa preostalim uljem i piletinom.

Vratite meso u šerpu i pospite belim lukom, ljutim paprikama i ruzmarinom, pa začinite solju i biberom. Prelijte belim vinom, poklopite šerpu i smanjite vatru. Kuvajte poklopljeno 1 sat i 10 minuta, povremeno okrećući meso, sve dok ne bude veoma mekano i ne stvori se gusti sos.

Sklonite poklopac poslednjih 10-15 minuta kuvanja. Po potrebi dodajte još malo vina ili vode. Kada je piletina skuvana i sos je prave konzistencije, umešaje sirće i kuvajte još 1-2 minuta. Servirajte i uživajte.

Pročitajte kako se pravi gulaš sa kupusom

BONUS VIDEO

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU! kurir televizija

StvarUkusa/L.S.