Pileći gulaš na lovački način se pravi sa belim vinom, ruzmarinom i ljutom papričicom. Koristite celo pile isečeno na komade ili možete da upotrebite samo belo meso. Ako volite gulaš, možda ćete želeti da ga napravite od leblebija i tikvica. Evo i kako se pravi pileći!
Sastojci:
- 160 ml maslinovogulja
- 2 k 1,5 kg cele piletine, svako isečeno na 8 delova (ili mešavina buta i buta)
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 male ljute paprike, sitno iseckane
- 2 grančice ruzmarina, listova ubranih i sitno iseckanih
- 430 ml belog vina, plus dodatno, ako je potrebno
- 80 ml crvenog vinskog sirćeta
Recept za pileći gulaš na lovački način:
Zagrejte polovinu ulja u šerpi sa poklopcem na srednje jakoj vatri. Dodajte polovinu piletine, kožom nadole, i pržite dok ne dobije zlatnu koricu, a zatim okrenite i uradite isto sa druge strane, oko 15 minuta. Odložite i ponovite sa preostalim uljem i piletinom.
Vratite meso u šerpu i pospite belim lukom, ljutim paprikama i ruzmarinom, pa začinite solju i biberom. Prelijte belim vinom, poklopite šerpu i smanjite vatru. Kuvajte poklopljeno 1 sat i 10 minuta, povremeno okrećući meso, sve dok ne bude veoma mekano i ne stvori se gusti sos.
Sklonite poklopac poslednjih 10-15 minuta kuvanja. Po potrebi dodajte još malo vina ili vode. Kada je piletina skuvana i sos je prave konzistencije, umešaje sirće i kuvajte još 1-2 minuta. Servirajte i uživajte.
Pročitajte kako se pravi gulaš sa kupusom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus