Gulaš je čuveno jelo na kašiku, a pravi se od nekoliko vrsta mesa koje se satima krčka dok skroz ne omekša. Meso ne može da se prekuva, može samo da bude ukusnije i da se topi u ustima. Ako volite da jedete gulaš, onda obavezno isprobajte i ovaj recept. Dodajte u njega povrće, kao i pikantnu papriku, a umesto da se kuva na šporetu, pecite ga u rerni. 

Sastojci:

  • 160 g putera 
  • 800 g govedine
  • 1 kašika paradajz paste 
  • 2 lovorova lista 
  • malo bosiljka 
  • 10 čenova belog luka 
  • 350 g čeri paradajza 
  • 1 crni luk 
  • 2 paprike 
  • 2 ljute paprike 

Recept za pečeni gulaš sa povrćem: 

Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera. Premažite paradajz pastom, pa posolite, pobiberite, pospite bosiljkom i poređajte čenove belog luka. Zatim poređajte krupno sečen crni luk, kao i papriku i na vrh stavite cele ljute papričice. Poređajte preostali puter, prelijte uljem, poklopite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2 sata. 

Pročitajte i ovo: Pravi mađarski gulaš koji obožava ceo svet

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame!

StvarUkusa/S.B.