Juneći gulaš pravi se sa crvenim i belim lukom, zelenom i crvenom paprikom i paradajzom, a posipa se peršnom i kiselom pavlakom. Ako volite gulaš možda ćete želeti da isprobate i gulaš od džigerice. Evo kako se pravi juneći začinjeni gulaš.

Sastojci:

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 700 g junećih šnicli za dinstanje, iseckanih na kockice
  • 30 g običnog brašna
  • 1 veliki luk, tanko isečen
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 zelena paprika, očišćena od semena i tanko naseckana
  • 1 crvena paprika, očišćena od semena i tanko isečena
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 kašike mlevene paprike
  • 2 velika paradajza, iseckana na kockice
  • 300 ml goveđeg bujona ili kocka
  • 2 kašike listova peršuna
  • 150 ml kisele pavlake

Recept za juneći začinjeni gulaš

Ispržite junetinu

Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u šerpi. Ubacite junetinu i obično brašno i dobro propržite u tri serije, dodajući dodatnu kašiku ulja za svaku seriju. Prženo meso ostavite sa strane.

Dodajte povrće

U šerpu dodajte preostalo ulje, a zatim 1crni luk, beli luk, 1 zelenu i 1 crvenu papriku, obe sitno isečene. Pržite dok ne omekša, oko 5-10 min. Vratite junetinu u šerpu sa 2 kašike paradajz pirea i 2 kašike mlevene paprike. Kuvajte, mešajući, 2 min.

Kuvajte gulaš

Dodajte 2 velika paradajza iseckana na kockice i goveđi bujon. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena, skidajući poklopac nakon 45 minuta. Pospite preko 2 kašike peršunovog lista i dobro začinite solju i sveže mlevenim biberom. Umešajte 150 ml kisele pavlake i servirajte.

Pročitajte kako se pravi gulaš sa mesom i pečurkama

BONUS VIDEO

GULAŠ KOJI BUDI SVA ČULA! Kulinarska emisija "Majke i snajke" donosi vam svakodnevno nove recepte: Porodica osvojila 10.000 dinara Kurir televizija

 StvarUkusa/L.S.