Juneći gulaš pravi se sa crvenim i belim lukom, zelenom i crvenom paprikom i paradajzom, a posipa se peršnom i kiselom pavlakom. Ako volite gulaš možda ćete želeti da isprobate i gulaš od džigerice. Evo kako se pravi juneći začinjeni gulaš.
Sastojci:
- 4 kašike maslinovog ulja
- 700 g junećih šnicli za dinstanje, iseckanih na kockice
- 30 g običnog brašna
- 1 veliki luk, tanko isečen
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 zelena paprika, očišćena od semena i tanko naseckana
- 1 crvena paprika, očišćena od semena i tanko isečena
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 kašike mlevene paprike
- 2 velika paradajza, iseckana na kockice
- 300 ml goveđeg bujona ili kocka
- 2 kašike listova peršuna
- 150 ml kisele pavlake
Recept za juneći začinjeni gulaš
Ispržite junetinu
Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u šerpi. Ubacite junetinu i obično brašno i dobro propržite u tri serije, dodajući dodatnu kašiku ulja za svaku seriju. Prženo meso ostavite sa strane.
Dodajte povrće
U šerpu dodajte preostalo ulje, a zatim 1crni luk, beli luk, 1 zelenu i 1 crvenu papriku, obe sitno isečene. Pržite dok ne omekša, oko 5-10 min. Vratite junetinu u šerpu sa 2 kašike paradajz pirea i 2 kašike mlevene paprike. Kuvajte, mešajući, 2 min.
Kuvajte gulaš
Dodajte 2 velika paradajza iseckana na kockice i goveđi bujon. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena, skidajući poklopac nakon 45 minuta. Pospite preko 2 kašike peršunovog lista i dobro začinite solju i sveže mlevenim biberom. Umešajte 150 ml kisele pavlake i servirajte.
Pročitajte kako se pravi gulaš sa mesom i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem