Juneći gulaš pravi se sa crvenim i belim lukom, zelenom i crvenom paprikom i paradajzom, a posipa se peršnom i kiselom pavlakom. Ako volite gulaš možda ćete želeti da isprobate i gulaš od džigerice. Evo kako se pravi juneći začinjeni gulaš.
Sastojci:
- 4 kašike maslinovog ulja
- 700 g junećih šnicli za dinstanje, iseckanih na kockice
- 30 g običnog brašna
- 1 veliki luk, tanko isečen
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 zelena paprika, očišćena od semena i tanko naseckana
- 1 crvena paprika, očišćena od semena i tanko isečena
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 kašike mlevene paprike
- 2 velika paradajza, iseckana na kockice
- 300 ml goveđeg bujona ili kocka
- 2 kašike listova peršuna
- 150 ml kisele pavlake
Recept za juneći začinjeni gulaš
Ispržite junetinu
Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u šerpi. Ubacite junetinu i obično brašno i dobro propržite u tri serije, dodajući dodatnu kašiku ulja za svaku seriju. Prženo meso ostavite sa strane.
Dodajte povrće
U šerpu dodajte preostalo ulje, a zatim 1crni luk, beli luk, 1 zelenu i 1 crvenu papriku, obe sitno isečene. Pržite dok ne omekša, oko 5-10 min. Vratite junetinu u šerpu sa 2 kašike paradajz pirea i 2 kašike mlevene paprike. Kuvajte, mešajući, 2 min.
Kuvajte gulaš
Dodajte 2 velika paradajza iseckana na kockice i goveđi bujon. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena, skidajući poklopac nakon 45 minuta. Pospite preko 2 kašike peršunovog lista i dobro začinite solju i sveže mlevenim biberom. Umešajte 150 ml kisele pavlake i servirajte.
Pročitajte kako se pravi gulaš sa mesom i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus