Knedle za supu deluju kao da se lako prave, ali one često mogu da ispadnu previše tvrde ili gumene. Podelili smo nekoliko trikova koji mogu da vam pomognu da napravite savršene kndele koje se ne raspadaju, a kako je u toku Uskršnji post za vas imamo i recept za posne knedle. Danas vam donosimo malo drugačiji recept za knedle koje možete da koristite za supu, ali možete da ih služite uz gulaš ili lovačke šnicle. Na ovaj način ih prave Rumuni, a oni koriste 4 jeftina sastojka koja svaka domaćica ima kod kuće. Predlažemo vam da isprobate recept za knedle od brašna i obradujete porodicu ukusnim jelom.
Sastojci:
- 1 jaje
- 3 kašike brašna
- 1 kašika vode
- malo soli
Recept za knedle za supu:
Jaje posolite, a onda i dobro umutite. Dodajte brašno i vodu, pa lepo sjedinite. Ako ih koristite kao prilog, pokvašenom kašikom stavite u ključalu vodu i ostavite nekih 3-4 minuta. Izvadite šupljikavom kašikom i šerpe, pa služite kao prilog. Ako ih pripremate za supu, onda knedle nakvašenom kašikom sipajte u ključalu supu i ostavite par minuta.
Pročitajte i ovo: Najmekše punjene knedle
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem