Proja je vrlo jednostavno jelo koje se pravi od davnina i to od samo 3 sastojka. Danas je retko koja domaćica priprema jer je ovo pecivo zamenila projara, njega bogatija verzija. Za razliku od proje u projaru ide više sastojka i mnogo ukusnija, a priprema je jednostavna. Proja se pravi od 3 sastojka koje svi imate kod kuće, zato je nazivana i sirotinjskom hranom, a ti sastojci su mleveno kukuruzno brašno, so i topla voda. Dobijena smesa se stavljala u tepsiju koja je bogato premazana mašću.
Upravo u tome je trik i ukusnije projare ili proje. Naše bake nisu koristile ulje nego mast, a ako je dodajete u testo, onda obavezno vodite računa da je prethodno istopite. Mast daje neki poseban šmek, a takođe ukus i boju možete da poboljšate dodajući kurkumu.
Pročitajte i ovo: Posna proja gotova za manje od pola sata
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus