Starinski recept za proju je vrlo jednostavan i ona se pravi od svega par sastojaka koje svako ima kod kuće. Često se služi umesto hleba i kada su neka slavlja, ali poslednjih godina sve popularnija postaje projara.Razlika je u tome što su domaćice projaru obogatile dodatnim sastojcima, kao što su jogurt, sir, šunka..., a samim tim je pecivo postalo mekše i za nijansu ukusnije.U nju možete da dodajete sastojke po želji, a naš predlog je mini pica projara za koju nećete utrošiti previše vremena, a napravićete doručak ili večeru koja će se svima svideti. Ovako pripremljeno pecivo možete da ponesete i na posao.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g kukuruznog brašna
- 5 kašika belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 150 g tvrdog sira
- 150 g šunke
- malo origana
- 5-6 maslina
- 3-4 pečurke
Priprema:
Jaja umutite, pa sipajte ulje, jogurt i kiselu vodu i dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte prosejano kukuruzno i obično brašno sa praškom za pecivo i sve dobro umutite.U posudu dodajte rendani sir, seckanu šunku, posolite, pobiberite, pospite origano, pa dodajte i sitno sekcane masline i pečurke. Dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama, a onda u svaku sipajte dobijenu smesu. Nemojte da napunite korpice do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem