Pitesa sirom ili mlevenim mesom spadaju u kultna jela na ovim prostorima. Takođe, ne morate da ih pravite samo od ove dve namirnice, jer možete da koristite sastojke po želji, a da one budu predivne. Naš čitalac Ivan Jovanović poslao nam je recept za ukusnu pitu sa pečurkama i prazilukom. On je pravi od sa dodatkom šunke i na kraju je preliva fantastičnim nadevom od jaja i pavlaka. Možete da je služite za večeru, ali i kada su neke svečane prilike.
- Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 1 veći praziluk
- 300 g šampinjona
- 150 g šunke
- maslinovo ulje
- so, biber
- Za preliv:
- 3 jajeta
- 3 kašike pavlake
- 1 šoljica kisele vode
- 1/2 šoljice maslinovog ulja
Priprema:
Praziluk isecite na kolutove i propržite na maslinovom ulju. Dodajte rendane pečurke i pržite dok ne puste sok. Posolite i pobiberite. Isključite šporet i dodajte rendanu šunku. U drugoj posudi umutite jaja, kiselu vodu, pavlaku i ulje, pa dobro umutite. Koru premažite nadevom, pa preko stavite drugu koru i nju premažite, pa pospite filom i onda urolajte. Ređajte u nauljen pleh, pa kada poređate sve kore prelijte ostatkom nadeva. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni. Zatim je izvadite i pokrijte krpom da odstoji bar 5 minuta.
Recept poslao Ivan Jovanović
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus