Zamenite kupovni hleb punjenom domaćom pogačom. Sve i da niste iskusna domaćica, testo ćete lako umesiti, a onda ga obogatite tako što ćete mu dodati žuti i beli sir, papriku i mirođiju. Raskošna i šarena pogača je odličan izbor za doručak i večeru, ali ulepšaće i svaku svečanu trpezu. 

  • Sastojci: 
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 1 jaje
  • 200 ml toplog mleka 
  • 4 kašike ulja
  • 360 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • Za punjenje: 
  • 150 g tvrdog sira
  • 150 g feta sira
  • 1 crvena paprika 
  • 1 zelena paprika
  • mirođija 
  • susam 
  • Za premazivanje: 
  • 1 žumance 

Priprema:

U toplo mleko dodajte kvasac, šećer, jaje, ulje i promešajte. Dodajte prosejano brašno i so, pa dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih 40 minuta. Pomešajte rednani sir, seckanu fetu, paprike, susam i mirođiju. Lepo promešajte sastojke, pa podelite na 2 jednaka dela. Zatim od jednog oblikujte loptu. Izvadite testo, malo da premesite i rukama oblikute krug. Stavite loptu od nadeva na testo, pa podginite krajeve ka sredini i lepo pokrijte ceo nadev. Razvucite testo oklagijom i premažite umućenim žumancetom. Pospite preostalim nadevom. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE