Ideja za brz i jednostavan doručak ili večeru za sve koji poste, ali i za sve koji vole projaru.

Sastojci:

3 kutlače projinog brašna

1 čaša belog ili ražanog brašna

1 čaša biljnog ulja

1 čaša kisele vode

1/2 kesice praška za pecivo ili sode bikarbone

7 crvenih pečenih paprika iz zimnice

3 kisela krastavčića

1 veći praziluk

Priprema: U većoj posudi pomešajte projinosabelim ili ražanim brašnom. Zatim dodajte vodu, ulje i prašak za pecivo pa sjedinite smesu. Papriku, krastavčiće i praziluk sitno iseckajte i to dodajte u testo. Mešajte dok smesa ne postane glatka, a po potrebi dodajte vodu ili brašno. Rernu zagrejte na 250°C. Pleh pouljite ili stavite pek papir, pa sipajte testo.Pecite 10 minuta na 250°C, pa pecite još 20 minuta na 180°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lovesensa.rs