Ideja za brz i jednostavan doručak ili večeru za sve koji poste, ali i za sve koji vole projaru.
Sastojci:
3 kutlače projinog brašna
1 čaša belog ili ražanog brašna
1 čaša biljnog ulja
1 čaša kisele vode
1/2 kesice praška za pecivo ili sode bikarbone
7 crvenih pečenih paprika iz zimnice
3 kisela krastavčića
1 veći praziluk
Priprema: U većoj posudi pomešajte projinosabelim ili ražanim brašnom. Zatim dodajte vodu, ulje i prašak za pecivo pa sjedinite smesu. Papriku, krastavčiće i praziluk sitno iseckajte i to dodajte u testo. Mešajte dok smesa ne postane glatka, a po potrebi dodajte vodu ili brašno. Rernu zagrejte na 250°C. Pleh pouljite ili stavite pek papir, pa sipajte testo.Pecite 10 minuta na 250°C, pa pecite još 20 minuta na 180°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus