Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a ako želite da napravite nešto drugačijte mi vam predlažemo sočno svinjsko meso. Napravite ga tako što ćete da napuniti slaninom i pečurkama i onda urolajte. Ovako pripremljeno svinjsko meso možete da služite sa krompirom i sezonskom salatom. Uživajte!
Sastojci:
- 1,2 kg svinjskog mesa
- 100-130 g slanine
- 1 crni luk
- 300 g pečuraka
- 1 čen belog luka
Recept za sočno svinjsko meso:
Zasecite meso po dužini i tako radite dok ga skroz ne "otvorite". Zasecite meso na nekoliko mesta, pa pokrijte providnom folijom i istucite tučkom za meso. Zatim sklonite providnu foliju, posolite i pobiberite. Dobro utrljajte začine, pa ostavite meso sa strane. U suvom tiganju ispržite seckanu slaninu, pa je izvadite i dodajte sitno seckani crni luk. Ako je potrebno sipajte malo ulja, pa kada luk omekša dodajte i seckane pečurke. Kada su i pečurke gotove dodajte mleveni beli luk i promešajte. Na meso poređajte slaninu, a onda dodajte i fil sa pečurkama. Urolajte i vežite kuhinjskim koncem, pa stavite u pleh koji ste nauljili. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 90 minuta. Pečeno meso kratko pržite sa svih strana.
Pročitajte i ovo: Sočno svinjsko pečenje koje svima uspeva
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus