Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a ako želite da napravite nešto drugačijte mi vam predlažemo sočno svinjsko meso. Napravite ga tako što ćete da napuniti slaninom i pečurkama i onda urolajte. Ovako pripremljeno svinjsko meso možete da služite sa krompirom i sezonskom salatom. Uživajte!

Sastojci:

  • 1,2 kg svinjskog mesa
  • 100-130 g slanine
  • 1 crni luk
  • 300 g pečuraka
  • 1 čen belog luka

Recept za sočno svinjsko meso: 

Zasecite meso po dužini i tako radite dok ga skroz ne "otvorite". Zasecite meso na nekoliko mesta, pa pokrijte providnom folijom i istucite tučkom za meso. Zatim sklonite providnu foliju, posolite i pobiberite. Dobro utrljajte začine, pa ostavite meso sa strane. U suvom tiganju ispržite seckanu slaninu, pa je izvadite i dodajte sitno seckani crni luk. Ako je potrebno sipajte malo ulja, pa kada luk omekša dodajte i seckane pečurke. Kada su i pečurke gotove dodajte mleveni beli luk i promešajte. Na meso poređajte slaninu, a onda dodajte i fil sa pečurkama. Urolajte i vežite kuhinjskim koncem, pa stavite u pleh koji ste nauljili. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 90 minuta. Pečeno meso kratko pržite sa svih strana. 

Pročitajte i ovo: Sočno svinjsko pečenje koje svima uspeva

BONUS VIDEO: 

Pileći suvlaki  Instagram/ spoonfulofsi

StvarUkusa/S.B.