Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a ako želite da napravite nešto drugačijte mi vam predlažemo sočno svinjsko meso. Napravite ga tako što ćete da napuniti slaninom i pečurkama i onda urolajte. Ovako pripremljeno svinjsko meso možete da služite sa krompirom i sezonskom salatom. Uživajte!
Sastojci:
- 1,2 kg svinjskog mesa
- 100-130 g slanine
- 1 crni luk
- 300 g pečuraka
- 1 čen belog luka
Recept za sočno svinjsko meso:
Zasecite meso po dužini i tako radite dok ga skroz ne "otvorite". Zasecite meso na nekoliko mesta, pa pokrijte providnom folijom i istucite tučkom za meso. Zatim sklonite providnu foliju, posolite i pobiberite. Dobro utrljajte začine, pa ostavite meso sa strane. U suvom tiganju ispržite seckanu slaninu, pa je izvadite i dodajte sitno seckani crni luk. Ako je potrebno sipajte malo ulja, pa kada luk omekša dodajte i seckane pečurke. Kada su i pečurke gotove dodajte mleveni beli luk i promešajte. Na meso poređajte slaninu, a onda dodajte i fil sa pečurkama. Urolajte i vežite kuhinjskim koncem, pa stavite u pleh koji ste nauljili. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 90 minuta. Pečeno meso kratko pržite sa svih strana.
Pročitajte i ovo: Sočno svinjsko pečenje koje svima uspeva
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem