Kremaste krmenadle u sosu od senfa prave se sa pavlakom za kuvanje i sokom od jabuke. Ukoliko volite svinjetinu možda ćete želeti da napravite i krmenadle u sosu od jabuka. Evo i kako se prave u sosu od senfa.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 750 g svinjskih krmenadli bez kostiju
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- 65 g žutog luka isečenog na kockice
- 1 kašičica svežih listova majčine dušice
- 30 ml suvog belog vina
- 93 ml soka od jabuke
- 4 kašike senfa
- 3 kašike pavlake za kuvanje
Recept za kremaste svinjske krmenadle sa senfom
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. U međuvremenu, osušite krmenadle papirnim ubrusima. Sve obilno začinite solju i biberom. Dodajte svinjetinu u tiganj i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju na dnu, 4 do 5 minuta. Prebacite na veliki tanjir.
Smanjite vatru na srednju, dodajte luk i majčinu dušicu, začinite solju i dinstajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 4 minuta. Dodajte vino, drvenom kašikom ostružite sve zapečene komadiće sa dna tiganja i dinstajte dok skoro ne ispari, 3 do 4 minuta. Umešajte sok od jabuke i pustite da provri. Vratite krmenadle zapečenom stranom nagore i dodajte sve sokove nakupljene na tanjiru u tiganj.
Dinstajte krmenadle 6 do 12 minuta u zavisnosti od debljine. Prebacite svinejtinu na tanjire za serviranje. Stavite tiganj na srednju jaku vatru, ubacite senf u sos i dinstajte dok se malo ne smanji, oko 2 minuta. Skloniti sa ringle i dodajte pavlaku za kuvanje. Probajte i po potrebi začinite solju i biberom. Prelijte krmenadle sosom i uživajte.
Pročitajte kako se pravi punjeno svinjsko meso umotanu u slaninu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem