Počela je sezona tikvica i one sada postaju sve jeftinije. Pravo je vreme da ih iskoristite na pravi način i od njih napravite neka od najukusnijih jela. Ako želite da isprobate nešto novo i drugačije, a istovremeno ukusno i jednostavno, naš je predlog da isprobate ovaj recept. Napravite ražnjiće od tikvica i belog mesa, pa ih zapecite sa sirom.

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • sušeni beli luk
  • majčina dušica
  • slatka paprika
  • 2 tikvice
  • 100 g tvrdog sira
  • peršun

Recept za ražnjiće od belog mesa i tikvica:

Meso sitno iseckajte ili izblendirajte u blenderu. Takođe, možete i da kupite gotovo mleveno belo meso (oko 600 g). Zatim mu dodajte sitno seckani crni luk, mleveni beli luk. Posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom, belim lukom u prahu i majčinom dušicom. Sve dobro sjedinite i oblikujte ćuftice. Tikvice isecite na debele kolutove, pa stavite u neku posudu. Posolite, pobiberite, pospite sušenim belim lukom, majčinom dušicom, slatkom paprikom i prelijte maslinovim ulje. Sve lepo sjedinite. Uzmite štapić za ražnjić pa stavite tikvicu, zatim meso, tikvicu... Treba da bude 6 tikvica i 5 ćuftica. Poređajte u vatrostalnu posudu koju ste nauljili. Premažite ražnjiće kiselom pavlakom i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. 

Pročitajte i ovo: Posne makarone sa tikvicama i leblebijama

BONUS VIDEO: 

TikTok/hungryhappens Lazanja sa pohovanim tikvicama

StvarUkusa/S.B.