Počela je sezona tikvica i one sada postaju sve jeftinije. Pravo je vreme da ih iskoristite na pravi način i od njih napravite neka od najukusnijih jela. Ako želite da isprobate nešto novo i drugačije, a istovremeno ukusno i jednostavno, naš je predlog da isprobate ovaj recept. Napravite ražnjiće od tikvica i belog mesa, pa ih zapecite sa sirom.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- sušeni beli luk
- majčina dušica
- slatka paprika
- 2 tikvice
- 100 g tvrdog sira
- peršun
Recept za ražnjiće od belog mesa i tikvica:
Meso sitno iseckajte ili izblendirajte u blenderu. Takođe, možete i da kupite gotovo mleveno belo meso (oko 600 g). Zatim mu dodajte sitno seckani crni luk, mleveni beli luk. Posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom, belim lukom u prahu i majčinom dušicom. Sve dobro sjedinite i oblikujte ćuftice. Tikvice isecite na debele kolutove, pa stavite u neku posudu. Posolite, pobiberite, pospite sušenim belim lukom, majčinom dušicom, slatkom paprikom i prelijte maslinovim ulje. Sve lepo sjedinite. Uzmite štapić za ražnjić pa stavite tikvicu, zatim meso, tikvicu... Treba da bude 6 tikvica i 5 ćuftica. Poređajte u vatrostalnu posudu koju ste nauljili. Premažite ražnjiće kiselom pavlakom i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Posne makarone sa tikvicama i leblebijama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus