Počela je sezona tikvica i one sada postaju sve jeftinije. Pravo je vreme da ih iskoristite na pravi način i od njih napravite neka od najukusnijih jela. Ako želite da isprobate nešto novo i drugačije, a istovremeno ukusno i jednostavno, naš je predlog da isprobate ovaj recept. Napravite ražnjiće od tikvica i belog mesa, pa ih zapecite sa sirom.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- sušeni beli luk
- majčina dušica
- slatka paprika
- 2 tikvice
- 100 g tvrdog sira
- peršun
Recept za ražnjiće od belog mesa i tikvica:
Meso sitno iseckajte ili izblendirajte u blenderu. Takođe, možete i da kupite gotovo mleveno belo meso (oko 600 g). Zatim mu dodajte sitno seckani crni luk, mleveni beli luk. Posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom, belim lukom u prahu i majčinom dušicom. Sve dobro sjedinite i oblikujte ćuftice. Tikvice isecite na debele kolutove, pa stavite u neku posudu. Posolite, pobiberite, pospite sušenim belim lukom, majčinom dušicom, slatkom paprikom i prelijte maslinovim ulje. Sve lepo sjedinite. Uzmite štapić za ražnjić pa stavite tikvicu, zatim meso, tikvicu... Treba da bude 6 tikvica i 5 ćuftica. Poređajte u vatrostalnu posudu koju ste nauljili. Premažite ražnjiće kiselom pavlakom i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Posne makarone sa tikvicama i leblebijama
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike